Uued tuuled teatris: isaga saab etendusele tasuta!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Lühiajaline»
«Lühiajaline» Foto: Mark Raidpere

Kui tavaliselt pääsevad piletirahast allameetrimehed, siis Vaba Lava julgustab noori teatrisse tulema just koos vanema põlvkonnaga. Nimelt esietendub kolmapäeval, 27. mail kaasaegse Peterburi lavastaja Semjon Aleksandrovski dokumentaallavastus «Lühiajaline», mis lahkab näitlejate suhteid oma isadega. Pakkumaks sarnast endassevaatamise kogemust ka  publikule, on etendus kõigil päevadel isadele ja poegadele koos tulles tasuta.

Peterburi teatriskeene ühe leidlikuma noore lavastaja, iisraeli-vene päritolu Semjon Aleksandrovski dokumentaallavastus isadest ja poegadest on installatsioon mäletamisest ja üksindusest, milles etenduskunstnikud Eestist osalevad läbi helisalvestuse, mille nad on salvestanud koos oma isaga.

«Mind liigutab kõige rohkem elu tekkimine laval. See hetk, mil keegi saalist otsustab minna installatsiooni sisse. Ma ei tea, kuidas seda kirjeldada! Sel hetkel juhtub midagi kordumatut, mis muudab kõik elusaks. Kõige ilusam on seejuures see, et installatsiooni siseneja, kes kuulab näitlejate salvestusi, pole ju ise näitleja, vaid vaataja. Mina lavastajana ei võtnud tal käest kinni ega vedanud teda kuhugi. On vaid võimalus minna installatsiooni sisse ja inimesed kas kasutavad seda võimalust või mitte. Elu on kui kasutatud võimaluste jada, sest aeg on ju väga lühiajaline nähtus. See, kuidas see mõte laval kuju võtab, puudutabki mind kõige rohkem,» sõnab lavastaja Semjon Aleksandrovski.

Foto: Mark Raidpere

Aleksandrovski ja Lobanovi lavalises ruumiinstallatsioonis osalevad omapoolse panusega Eesti poolt Kristo Viiding, Taavet Jansen, Alo Kõrve, Kaspar Velberg, Roland Laos, Meelis Rämmeld, Bert Raudsep ja Laur Kaunissaare koos oma isadega. Aleksandrovski lavastusega koos sünnib fotokunstnik Mark Raidpere seeria isadest ja poegadest.

Foto: Mark Raidpere

«Lühiajaline» on Vaba Lava 2014/2015 hooaja viimane kuraatorprogrammi lavastus.

Piletid müügil Piletilevi müügipunktides, inernetis ning tund enne algust kohapeal.

Etendus on kõigil päevadel isadele ja poegadele koos tulles tasuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles