Galerii: Papagoi Keskuse suur avapidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti ainus koolitatud linnutreener ja Eesti Loomakaitse Seltsi ametlik papagoiekspert Katarina Bright avas Märjamaa lähedal, Via Baltica vahetus läheduses, ainulaadse Papagoi ja linnuhotelli.

Foto: Papagoi Keskus

«Lõpuks minu unistus tõesti täitus,» ütles Katarina Bright (vasakul) Papagoi Keskuse avapeol.

Katarina: Seni tegelesin papagoidega sõna otseses mõttes põlve otsas ja kodus, kuid nende koolitamiseks ja treenimiseks on vajalik siiski eraldi suurt hoonet koos kõikide võimalustega.

Minu eesmärk on, et kui midagi teha, siis teha seda hästi ja ma loodan, et sellest keskusest tuleb maailmatasemel kompleks, mis ennast ka ära tasub. Papagoi Keskususes on olemas papagoidele ja nende kasvatajatele igakülgsed võimalused lindude koolitamiseks, nende eest hoolitsemiseks, veterinaarabini välja. Teine pool keskusest on linnuhotell.

Foto: Papagoi Keskus

Katarina: Papagoi Keskuse sihtgrupiks on eelkõige papagoide tegevuse, müügi ja ravimisega seotud inimesed – veterinaarid, lemmikloomapoe müüjad ja kõik papagoide omanikud. Et aga keskuse eesmärk on oma teenindust laiendada ka atraktiivseks vaba aja veetmise võimaluseks, on potentsiaalsed kliendid keskusele nii eri vanuses lastega pered, koolilapsed ja kõik Eesti inimesed kui ka välismaa turistid.

Foto: Papagoi Keskus

Brighti sõnul on keskuses plaanis korraldada ka teemaüritusi ning pakkuda linnuomanikele nõustamist kõikides papagoid puudutavates küsimustes. Ka lastele plaanitakse korraldada õppeseminare, kus põhiteemadeks on papagoide uurimine, nende kaitse ja heaolu edendamine.

Foto: Papagoi Keskus

Katarina Bright ise on Eesti ainus koolitatud linnutreener.

Ta on õppinud Ameerika Ühendriikides ja olnud lapsest saadik suur loodusesõber ning  loomaarmastaja. Tal on olnud kassid, koerad, närilised, erinevaid linde. Praegu kasvatab ta kahte papagoid – Aafrika hallpapagoid Robbie ja tema liigikaaslast Tutit. Tänu viimasele tutvus Bright ka oma mehega, sest tema papagoile Tutile otsiti peigmeest, kelleks sai Robbie, ja nii tutvusid ka papagoide omanikud.

Foto: Papagoi Keskus

Papagoi Keskus asub Märjamaal, Konuvere külas. Koha omanikud on Katarina Kadri Vanker aka Katarina Bright ja Tamur Vanker.

Foto: Papagoi Keskus

Keskuse avapeol oli kohal hulk värvikaid tegelasi. Teiste seas ka tuntud staarkulturist ja suur papagoide armastaja Inna Uit koos oma elukaaslasega.

Foto: Papagoi Keskus

Papagoisid oli uudistama tulnud ka riigikogulane Liina Kersna koos lapsega.

Foto: Papagoi Keskus

Üle pika aja võis lavalaudadel koos esinemas näha ka Lea Dali Dioni (endine Liitmaa) ja Angela Aaki.

Foto: Papagoi Keskus

Päevajuht oli Mart Sander.

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles