Paavst ei ole alates 1990. aastast televiisorit vaadanud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus
Paavst Franciscus Foto: SCANPIX

Paavst Franciscuse sõnul andis ta Neitsi Maarjale kunagi lubaduse, et ei vaata enam televiisorit ning alates 1990. aastast ta ei olegi seda enam teinud.

Franciscust tuntakse kui suurt jalgpallifänni ning tema lemmikmeeskond on Buenos Airese San Lorenzo de Almagro ning ta saab tulemuse teada oma Šveitsi kaardiväelaste käest, edastab The Telegraph.

«Kinnitan, et ma ei ole televiisorit vaadanud alates 1990. aastast. Andsin 15. juulil 1990 Neitsi Maarjale lubaduse enam mitte kunagi ühtegi telesaadet vaadata,» sõnas paavst Argentina väljaandele La Voz del Pueblo.

Katoliku kiriku juht ei surfa ka internetis , kuid ta loeb hommikuti paberlehti.

78-aastase kirikupea sõnul tegeleb ta enamuse ajast töö ja palvetamisega.

«Olen pideva surve all nagu enamik juhte. Mul on väga suur töökoormus ning iga päev peab tegelema tuhandete asjadega,» selgitas Franciscus.

Franciscus sai paavstiks 2013. aastal ning tema sõnul igatseb ta vahel rahulikumat elu, et ta saaks kõndida näiteks tänaval ilma, et teda kuulsuseks peetaks ning minna pitseeriasse sööma.

Paavsti  arvates ei ole koju tellitud pitsa sama hea kui restoranis kohapeal valmistatud pitsa.

Paavst Franciscus esineb oma USA visiidi käigus 25. septembril ÜRO peaassamblee ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles