Coca-Cola allüksuse IT juhti kahtlustatakse plaanis liituda Islamiriigiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad
Islamiriigi võitlejad Foto: SCANPIX

Karastusjookidefirma Coca-Cola tütarfirma International Beverages Private Ltd IT juhti kahtlustatakse äärmusgrupeeringuga Islamiriik liitumise plaanis.

Aminul Islam peeti Bangladeshi politsei poolt kinni möödunud nädalalõpul Dhakas, edastab news.com.au.

Politsei andmetel puudus Islam töölt mitu päeva ning ülemused hakkasid teda otsima.

Meest kahtlustatakse soovis minna Süüriasse, et liituda Islamiriigi võitlejatega. Lisaks Islamile arreteeriti ka ta sõber Sakib Bin Kama, kellel olevat samasugune plaan.

Bangladeshi politsei teatel kuuluvad mehed keelatud äärmusradikaalsesse grupeeringusse Jamaat-ul- Mujahideen (JMB). See rühmitus on pannud Bangladeshis toime nii pommiplahvatusi kui tapnud kohtunikke.

Dhaka politseiuurija Namzul Alami sõnul tunnistasid kinnipeetud, et nad ärgitasid üliõpilasi Islamiriigiga liituma ning umbes 25 üliõpilast on valmis seda tegema.

Teine arreteeritutest, Sakib Bin Kama töötas Dhakas inglise keele õpetajana.

Firma International Beverages Private Ltd tetas, et nende töötaja teeb politseivõimudega koostööd ning nemad tunnevad teda nime all Aminul Islam Baig.

Politsei konfiskeeris arreteeritutelt sülearvuti, kolm nutitelefoni ja mitu džihadismist rääkivat raamatut.

Bangladeshis on enamik elanikkonnast moslemid ning seal on alates veebruarist olnud moslemite ja kristlaste vahelisi pingeid.

Möödunud kuul arreteeriti Bangladeshis vähemalt 12 inimest, keda kahtlustatakse seotuses terrorismiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles