The Led Zeppelin Session Õllesummeri pealaval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
22. detsembril toimus Nordea Kontserdimajas The Led Zeppelin Session. Anne Liis Puhk
22. detsembril toimus Nordea Kontserdimajas The Led Zeppelin Session. Anne Liis Puhk Foto: Erlend Štaub

Rokkmuusika superlegendi Led Zeppelini muusika kõlab 3. juulil Õllesummeri pealaval The Led Zeppelin Sessioni esituses. Solistidena astuvad üles Indrek Patte, Karl-Erik Taukar, Lea Dali Lion jt lauljad.

Foto: Erlend Štaub

Muuhulgas tulevad esitusele tänapäeva muusikaajaloo ühed mõjuvamad palad nagu „Stairway to Heaven”, „Kashmir”, „Since I`ve Been Loving You”. Lisaks eelpool nimetatud solistidele esitavad legendaarse rokkbändi lugusid Laura Prits, Marianne Leibur, Anne Liis Puhk ja Kaspar Tambur. Soliste saadab lisaks tavakoosseisus ansamblile ka keelpillikvartett.

Foto: Erlend Štaub

The Led Zeppelin Sessioni eelmine suurem kontsert toimus mullu Nordea Kontrserdimajas täissaalile. Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpilastest ja vilistlastest välja kasvanud Direktori bändi jaoks on suurel festivalil esinemine esmakordne.

Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktor ja bändi bassimees Hendrik Agur on indu ja kirge täis taaskordse Led Zeppelini muusikaga ülesastumise eel. “Mulle on suureks auks mängida koos endiste õpilastega, kellest tänaseks on saanud professionaalid,  maailma parimat rokkmuusikat. – neli aastat tagasi Pink Floydi ja nüüd siis Led Zeppelini. Tunnen, kuidas olen ise kasvanud koos andekate, loovate ja tegusate õpilastega – muusika vääriliseks, mida ülekõige armastame.

Foto: Õllesummer

Led Zeppelin oli 1960ndate lõpus ja 1970tel rokkmuusika alustalasid. Bändi unikaalsest loomingust on mõjutusi saanud kogu tänapäeva rokk- ja hevimuusika. Led Zeppelin rajati 1968. aastal kitarrist Jimmy Page´i, laulja Robert Planti, basskitarristi ja klahvpillimängija John Paul Jonesi ja trummar John Bonhami poolt. Artist jõudis välja lasta üheksa albumit enne kui lõpetas originaalkoosseisus tegevuse 1980. aastal.

Enim on bändi liikmetest Eestiga sidemeid Robert Plantil, kes on meil esinenud kolmel korral ning külastanud riiki mitmel korral ka eraviisiliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles