Evelin Ilves hakkas viiulimängu õppima

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene koolipäev. President Toomas Hendrik Ilves ja proua Evelin Ilves saatsid täna oma tütre Kadri Keiu Vanalinna Hariduskolleegiumi esimesse klassi.
Esimene koolipäev. President Toomas Hendrik Ilves ja proua Evelin Ilves saatsid täna oma tütre Kadri Keiu Vanalinna Hariduskolleegiumi esimesse klassi. Foto: Toomas Huik

Presidendipaari tütar Kadri-Keiu Ilves otsustas koolikatsete käigus ka muusikakooli tundide kasuks, et pühenduda viiulimängu õppimisele. Tütre valik tähendab, et ka presidendiproua peab tulevikus pilli kätte võtma ning viiulimängu selgeks saama.

«Minult uuriti, kas ta hakkab õppima klassikalisel või Suzuki meetodil. Nende kahe õpimeetodi vahel seisneb põhiliselt selles, et Suzuki meetodil hakatakse alguses mängima kuulmise järgi ja eeldatakse tuge vähemalt ühelt vanemalt. Et ema või isa peab ka tunnis käima ja kõigega kursis olema.»

«Septembrikuu teise päeva lõunaks oli siis selgunud tõde: kõigega kursis olek tähendabki alustamist viiuliõpingutega. Päris viiuliga,» kirjutab Evelin Ilves ajakirjas Eesti Naine.

«Võtsin ennast kokku ja laenasin viiuli. Erialatund - minu, mitte lapse oma! - oli juba esmaspäeva hommikul. Ime küll - tolle tunni lõpuks poogen minu käes enam ei värisenudki ning esimene viisijupp oli sündinud. Sellist taevalikku tunnet pole ma kogenud ka kõige raskema maratoni finišis,» juubeldas presidendiproua.

Evelin lubab, et õpib kindlasti ka viiulimängu selgeks, et olla oma lapsele toeks heaks inimeseks kasvamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles