Mehed ei vaata naiste rinna suurust, vaid uurivad kui intelligentsed nad on?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Levinud arvamuse kohaselt vaatavad mehed esmalt naiste rinna suuruse üle ning alles siis kuulavad, mida naistel öelda on ning püüavad välja selgitada, kui intelligentsed nad on.

Cambridge´i ülikooli evolutsioonibioloogi David Bainbridge´i arvates hindavad mehed esmalt siiski naiste intelligentsust ning alles siis vaatavad rinna suurust, edastab Daily Mail.

See peaks kehtima, kui mehed otsivad tulevast abikaasat ja laste ema.

Bainbridge´i sõnul viitab naiste intelligentsus ja nutikus sellele, et nad suudavad lapsi kasvatada ning on vastutustundlikud emad.

Teadlase sõnul on intelligentsed naised tavaliselt pärit perekondadest, kus haridust ja haritust on tähtsaks peetud.

Bainbridge lisas, et modelli välimus ei tõmba samuti mehi, kuna liiga ilusaid naisi peetakse alateadlikult vastutustundetuteks.

Uurija sõnul eelistavad mehed naisi, kelle nägu on sümmeetriline, kuid nad ei pea olema piltilusad. Kena heas vormis keha viitab headele geenidele.

Väidetavalt ei huvita mehi naiste rindade suurus selle tõttu, et väga harva on naiste rinnad sümmeetrilised. Tavaliselt on üks rind suurem kui teine.

Mis aga puutub jalgadesse, siis nende puhul on tähtsam, et need oleks sirged. Kui on kõverad, siis võib see viidata lapsepõlveaegsele rahhiidile või siis ratsutamisharjumusele.

«Meestele ei ole naiste rinnasuurus tähtis. Suurte rindade puhul on asümmeetrilisus rohkem näha, kuid meestele meeldib sümmeetria. Enamik mehi eelistab keskmist kasvu sümmeetrilise näo ja keskmise kehakujuga naisi,» teatas Bainbridge.

Ta võttis kokku, et meeste jaoks on kõige tähtsam naiste intelligentsus, kuna see näitab, et naine on võimeline laste eest vastutama ja neid kasvatama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles