ELU24 LIVE/ Külas käis Tanel Padar & The Sun

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 28. mail käis Elu24 Live`i saates külas Eestimaa esirokkar Tanel Padar bändiga The Sun.

Tanel Padar on sündinud 27. oktoobril 1980 Uhtnas. Ta on õppinud klarnetit ja saksofoni, laulnud kiriku-, laste ja poistekooris, tegelenud rahvamuusika ja võistlustantsuga.

Tanel Padar oli ansambli Speed Free looja. Ansambli esimene plaat ilmus 2001. aasta mais ja kandis nime «Woman Knows». Kõik Speed Free lood kirjutas Tanel ise. Speed Free võitis 2001. aastal Saku Suurhallis toimunud Eesti Muusikaauhindade jagamisel Aasta Uus Tulija auhinna.

Foto: www.eestikalev.ee

Aastal 2003 lõi Tanel ansambli The Sun.

Aastal 1999 võitis Tanel noorte lauljate konkursi «Kaks takti ette». Aastal 2000 osales ta taustalauljana Eda-Ines Etti Eurovisioonilaulus «Once in a Lifetime».

Aastal 2001 võitis Tanel Padar koos Dave Bentoniga lauluga «Everybody» Eurovisiooni lauluvõistluse.

2006. aasta Eesti muusikaauhindade jagamisel võitis Tanel Padar & The Sun 15 võimalikust auhinnast 5, saades muuhulgas Aasta Albumi ja Aasta Ansambli auhinna. Veel saadi parimaks rock-artistiks, parima hittloo valmistajaks ja edukaimaks uueks tulijaks.

2013. aasta kevadel osales Padar TV3 teleshows «Su nägu kõlab tuttavalt» ja jõudis finaalis teisele kohale. Finaalsaates kehastas Tanel oma õde Gerli Padarit.

2014. aasta kevadel osales Tanel Kanal 2 kevadises suursaates «Laula mu laulu».

15. mai 2014 võitis ta Eesti Meelelahutusauhinna kategoorias Aasta Meelelahutaja.

Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Tanel Padar kukkus 1997. aasta suvel 17-aastasena Haljala keskkoolist välja, samal aastal kui tema õde Gerli selle lõpetas.

Tanel Padaril oli suhe Eda-Ines Ettiga.

16. mail 2003 abiellus ta endise modelli Katarina Kaldaga, kellel on eelnevast kooselust poeg Andrei. Aprillis 2006 viskas Katarina Taneli korterist välja. Lahkuminek avalikustati juunis 2006. Abielu lahutati 12. juunil 2007.

Foto: Lauri Kulpsoo

Hiljem oli tal suhe Evely Ventsliga.

Taneli vanem õde Gerli Padar on samuti populaarne laulja, kes oli tuntud juba enne Tanelit.

Tanelil on olnud kaks autot: Ford Mustang ja Audi A4 2.0 TFSI quattro S line, millega 2007. aasta 30. juuni varahommikul ta tabati purjuspäi autojuhtimiselt ja kiiruse ületamiselt (lubatud oli 50 km/h, aga Tanel sõitis 75 km/h). Ta jäi kolmeks kuuks juhiloast ilma. 2008. aastal ostis ta uue auto Jeep Commanderi, mis maksis ligikaudu 700 000 krooni.

2012. aasta sügisest õpib Tanel Padar Tallinna täiskasvanute gümnaasiumis, mille lõpetab tänavu suvel.

Foto: Liis Treimann

Hetkel elab koos kaunitar Kristel Mardisooga.

Foto: Viktor Burkivski

Neljapäeval intervjueeris Tanelit Elu24 peatoimetaja Anu Saagim.

LOOSI LÄKSID KA TANELI 10 AHJUSOOJA ALBUMIT AUTOGRAMMIDEGA!

Õnnelikud võitjad saavad need kätte peale 4. juunit.

Foto: Viktor Burkivski

Anu Saagim tänab rõivabrändi Marciano Guess.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles