Pildid: elevant haaras kaamera ja tegi elfi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Turistide seas on juba levinud, et endast tehakse külastatavas paigas olles selfie´sid, kuid kui palju on neid, kes saavad öelda, et elevant tegi foto.

22-aastane kanadalane Christian LeBlanc külastas Taid ja sattus kokku elevandiga, kes tegi  endast foto, mida saaks kutsuda elphie (elfi), kirjutab cnn.com.

«Mina ja mu kallim uurisime Tais Koh Pangi saart, kui kohtusime elevantidega. Seal saab poole dollari eest osta ämbritäie banaane ja elevante nendega toita. Võtsimegi ämbritäie ja toitsime,» meenutas mees.

Le Blanci poolt toidetud elevant muutus uudishimulikuks ning uuris, mis mehel veel pakkuda on.

«Siis haaras elevant mu GoPro sportkaamera ning ma sain tõsiselt laheda selfie, mille tegemisel ei olnud minu käsi mängus,» lausus mees.

Pildile jäid nii elevandi pikk lont, mis hoidis kaamerat, pea kui ka kanadalane.

«Elevandid on väga intelligentsed loomad ning kaldun arvama, et ta sai aru, mida ta tegi,» teatas kanadalane.

Elevant tegi elfi kaks kuud tagasi, kuid juba mõnda aega sotsiaalmedias olnud pilt hakkas nüüd populaarsust koguma.

«Tegemist oli uudishimuliku ja mängimist armastava elevandiga. Ta soovis lisabanaane saada, kuid sai ootamatult kaamera oma londi otsa,» teatas kanadalane.

LeBlanci kinnitusel uuris ta enne reisi elevantide kohta.

«Olin esmalt nende loomade suursest heidutatud, kuid olles vaid paar minutit nendega koos, sain aru, et nad on väga õrnad. Pinge kadus ja ma haarasin kaamera järele, et neid jäädvustada,» jätkas mees.

Ta sai elevandi tehtud foto, kuid see ei ole väidetavalt siiski esimene elfi.

 Möödunud aastal olevat Ühendkuningriigi safaripargis üks elevant külastaja poolt maha pillatud kaamera kätte saanud ja endast pildi teinud.

Maailmas on juba mitu juhtumit, mille puhul tekib küsimus, et kes on pildi autor – kas endast pildi teinud loom või inimene, kellele kaamera kuulub.

Looma selfie`de autorluse diskussiooni algataja on Indoneesia Sulawesi saare makaak, kes tegi Briti loodusfotograafi David Slateri kaameraga endast enesefoto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles