Kuldse Palmioksa võitis põgenikest rääkiv Prantsuse draamafilm

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jacques Audiard
Jacques Audiard Foto: SCANPIX

68. Cannes'i filmifestivali peaauhinna Kuldse Palmioksa võitis Prantsuse režissöör Jacques Audiardi lavastatud «Dheepan».

Film räägib kolmest Sri Lanka Tamili põgenikust, kes üritavad Prantsusmaal paremale elujärjele saada, vahendab Contactmusic. Film on osaliselt inspireeritud Montesquieu' «Pärsia kirjadest».

Audiard pühendas auhinna, mille andsid talle üle Ethan ja Joel Coen, oma isale: «Ma olen äärmiselt liigutatud. Vendadelt Coenitelt auhind vastu võtta on midagi erakordset.»

Parimaks meesnäitlejaks nimetati prantslane Vincent Lindon («La Loi du Marché»). Parima naisnäitleja tiitlit jagasid prantslanna Emmanuelle Bercot («Mon Roi») ja ameeriklanna Rooney Mara («Carol»).

Ungari režissöör László Nemes'i film «Saul Fia» tunnistati festivali žürii poolt Grand Prix' ehk teise koha vääriliseks.

Režissöörid Jacques Audiard, Joel Coen ja Ethan Coen ning näitlejad Kalieaswari Srinivasan, Jesuthasan Antonythasan ja Cecile de France
Režissöörid Jacques Audiard, Joel Coen ja Ethan Coen ning näitlejad Kalieaswari Srinivasan, Jesuthasan Antonythasan ja Cecile de France Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP
Vincent Lindon
Vincent Lindon Foto: LOIC VENANCE/AFP
Emmanuelle Bercot ja USA režissöör Todd Haynes, kes võttis vastu Rooney Mara auhinna
Emmanuelle Bercot ja USA režissöör Todd Haynes, kes võttis vastu Rooney Mara auhinna Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP
László Nemes                                                                                             Fotod: Scanpix
László Nemes                                                                                             Fotod: Scanpix Foto: YVES HERMAN/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles