Tšiili kaevuritele anti käsk prügi kokku korjata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks 33 kaevurist tegutsemas
Üks 33 kaevurist tegutsemas Foto: SCANPIX

Tšiilis kaevanduses lõksus olevad 33 kaevurit said käsu maa all tekkinud praht kokku korjata.

Psühhiaatrite sõnul hoiab koristamine meeste mõtted tegevusel, kirjutab The Telegraph.

700 meetri sügavusel olevatele kaevuritele saadetakse siiani kitsa puuraugu kaudu toitu ja muud vajalikku. Selle tõttu on seal ka märgatavalt prügi tekkinud.

Psühhiaatrite meeskonda juhatava Alberto Iturra sõnul tuleb enda järel koristamine meestele kasuks. Kaevurid loodetakse maapinnale tuua novembri alguses.

«Maa all olijate pinge kasvab just viimastel päevadel enne pääsemist. Siis ei huvita enam kedagi koristamine. Selle tõttu tuleks koristustööd varem ära teha,» laususid psühhiaatrid.

Kaevuritele on peale söögi, joogi ja ravimite saadetud ka isiklikke esemeid. Mehed soovivad need koos endaga maapinnale tuua ja samas aitavad need meenutada neile, millest nad läbi käisid.

Kaevuritel on maa all näiteks ka videokaamera, mängukonsoole, raamatuid, perepilte, paavst Benedictus XVI õnnistatud palvehelmeid, uusi riideid ja isegi jalgpallistaaride autogrammiga jalgpallisärke.

Psühhiaatrite sõnul on need asjad aidanud 32 tšiillasel ja ühel boliivlasel hakkama saada ja psüühilisi häireid ennetada.

Loodetakse, et novembriks on puuritav auk juba nii lai, et sellesse mahub 50-sentimeetrise diameetriga päästekapsel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles