Staarisaate superfinaalis võistlevad Jüri Pootsmann ja Gertu Pabbo

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäevases «Eesti otsib superstaari» saates andsid endast parima Gertu Pabbo, Kristjan Kannukene ja Jüri Pootsmann. Rahvas otsustas superfinaali saata Jüri ja Gertu. 

Gertu Pabbo, Kristjan Kannukene ja Jüri Pootsmann esitasid duette omavahel ning lisaks ootas igaüht eraldi lugu kohtunike Jarek Kasari ja Tanel Padari valikust.

Kaheksanda finaali etteasted ja kohtunike kommentaarid:

DUETID:

Kristjan Kannukene ja Jüri Pootsmann - Wild Cherry «Play That Funky Music White Boy» 

Tanel Padar: Aiaiaiai... Ma ütlen kohe ära, et mina seda lugu ei valinud. Olen olnud hilisematel aastatel sunnitud seda lugu laulma, varasematel ise tahtsin. Võibolla sellepärast mul mingit vau-efekti ka väga ei tulnud. Mina näen seda lugu natuke teistmoodi. Bänd oli väga super ja te mõlemad laulsite ka väga hästi, aga te nagu ei matchinud selles soos omavahel. Sellist nagu funky-muusika white boy pahapoissi oli teie esituses natuke vähe. See alguse sünkroontants lõi stuudio siin kihama, aga minu hinge mitte.

Maarja-Liis Ilus: Mina ei ole pidanud kunagi seda lugu laulma, et sunniviisiliselt ega vabatahtlikult, ja minu tunded hoopis vastupidised. Mulle just meeldis jälgide, et te oletegi nii erinevad. Kogu aega ma mõtlesin, et kumba nüüd vaadata. Tervikuna jah ei olnud, et sulaksite kuidagi ühte, aga see ei olegi eesmärk, te olete siin ju igaüks enda eest väljas. Lahe oli näha teie erinevusi. Kui Kristjan on selline pilve peal hõljuv ja hästi orgaaniline oma liigutustes, siis Jüri on selline hästi terav ja vunki täis. Häältes oli mõlemal see mõnus energia olemas. Minu arust oli väga võimas avapauk ja te olete väga lahedad.

Rein Rannap: Jaa, kui inimesed niimoodi kõrvuti vaheldumisi laulavad, siis on alati väga suurepärane võimalus nende hääli võrrelda. Jüri hääl on selline mõnusalt kahisev, aga alati peaegus samasugune ühtlane nagu kõlaliselt sirgjooneline ja sama häälega, millega Jüri laulab, sellega ta ka räägib. Kristjanil on teisiti see asi. See hääl, millega ta laulab, ei ole see, millega ta kõneleb. Ta muudab oma kõlavärvi või tämbrit iga kord vastavalt loo stiilile või isegi žanrile. Täna ta moondus väga vahvaks kärisevaks rokklauljaks.

Jarek Kasar: Kõlas nagu kaks reameest oleks saanud nädalavahetuseks linnaloa ja nüüd ei oska kuidagi seda vabadust realiseerida. Minu meelest oli väga tugev kambavaim, korralik sünerks teie vahel ka. Mul on endal see Wild Cherry «Play The Funky Musicu» vinüül, aga see on nii kriimustada saanud, et alati, kui on see refräänikoht, play that..., siis ta hüppab kohe white boy'ni. Mul on hea meel, et täna õnnestus ka see funky music ära kuulata. Ja seda igas mõttes, mehed!

Kristjan Kannukene ja Gertu Pabbo - Nat King Cole ja Natalie Cole  «Unforgettable» 

Jarek: Toidu kohta öeldakse ikka, et nagu sulas suus. Kui teie fantastilise esituse kohta öelda, et sulas kõrvas, siis see võibolla ei kõla hästi, aga mõte jääb samaks. Teie hääled sulasid imehästi kokku. Maailma parim jazzlauljanna Billie Holiday ütles kunagi, et ta tahaks laulda nii, nagu Louis Armstrong mängib trompetit. Mulle tundus, et teie laulsite täna nii, nagu mängiks kaks suurepärast viiulit. See liuglemine, see lihtsalt niitis jalust ka kõige külmema südamega inimese.

Tanel: Kahtlemata oli see selle hooaja kõige vingem duett. See oli täiesti imetlusväärne, mismoodi tee nii hästi kokku laulsite. Loomulikult saksofonil lisas sensuaalsus Virgo Veldi, teeme talle ka suure aplausi. Gertu ja Kristjan, see oli superfinaali vääriline etteaste.

Maarja: Ma hakkasin mõtlema, et kui Tanel ütles, et see oli selle hooaja parim duett, siis ma ei suuda küll meenutada, et eelmistel hooaegadel oleks leidunud poiss ja tüdruk, kes nii stiilipuhtalt laulaks sellise superjazziliku loo. See oli nii musikaalne. Teie hääled, hoolimata noorest heast, kõlasid nii täidlaselt, seda mahtu oli seal nii palju. See oli sume ja mõnus. Kõrvad puhkasid ja ilus oli teid vaadata ka. 

Rein: Imeilus duett oli teil. Mina kohe tahaks kirjutada ühe uue loo teile, ühe dueti. Teie hääled sobivad nii hästi kokku. Mõlemal on selline loomulik vibrato. Ühtlasi oli see laul hea näide kõlavärvi muutusest, millest ma enne rääkisin. Roki asemel oli nüüd sisse lülitatud hoopis teistsugune register.

Gertu Pabbo ja Jüri Pootsmann - Alicia Keys  «If I Ain’t Got You»

Maarja: Ikka väga hea ja uhke tunne on teid vaadata ja mõelda, et pisikeses Eestis on nii palju annet ja teie tulete väikestest kohtadest ja laulate nagu maailmastaarid. Sellised šnitid, nõksud, vokaaltehnika, millised hääled... Ainult vaatan ja imestan. Tõesti väga vägev oli.

Rein: Kõik te lähete ju iga korraga paremaks, suurte sammudega. Mulle tundus varem, et Jüri on mõned sammud teistest tagapool, aga ka sina lähed minu jaoks iga korraga paremaks. Ma mõtlen, et kui see saade kestaks sügiseni, kuhu sa võiksid välja jõuda. Teil kõigil kolmel siin finaalis on olemas, mida me otsime, ja keda eelistada, on juba isikliku maitse küsimus.

Jarek: Laulmine ei ole kõige ägedam asi maailmas. Laulmisest on olemas üks veel ägedam asi - laulmine kellegagi koos. Teie oli täna elav tõestusmaterjal.

Tanel: Mul ei ole midagi lisada. Ma samamoodi vaatan ja imestan ja erinevalt Maarjast ma ka kuulan ja imestan. Ka teie hääled sobivad suurepäraselt kokku. Polegi mitte midagi ette heita. Kui saaks, kuulaks veel ja veel ja veel... Ma olen kindel, et teist mõlemast me kuuleme tulevikus väga palju.

KOHTUNIKE VALITUD SOOLOLUGU:

Gertu Pabbo (Taneli valik) - Michael Jackson «Billie Jean»; Gertu telefon: 900 7309

Maarja: Gertu, kui ma nägin su loovalikut ja tuleb kärtsu ja pauku ja teed midagi sellist hästi rütmilist, aga kohe alguses oli aru saada, et sa teed seda, mis sulle kõige paremini istub. Selline dramaatiline, voolav, meloodiline esitus. See õnnestus sul suurepäraselt! Mulle meeldis ka täna see, et sa tundsid end laval väga mugavalt. Ma arvan, et see võis tulla sellest, et sul pole väga kõrgeid kontsi all ja sa oled paljajalu. Sellest kohe oli näha, et sa olid palju vabam ja jättis mõnusa mulje. Tervik oli väga võimas ja väga emotsionaalne.

Rein: Ma vaatasin teile Eurovisiooni ja täna sinu esinemist ja mul tekkis mingi paralleel nende vahel. Eriti, kui su juuksed hakkasid veel lehvima tuules, siis ma mõtlesin, et nii, nagu sa täna esinesid, võiksid vabalt ka seal Eurovisioonil esineda. Sul on kõik kriteeriumid olemas - julgus, sarm, karisma, sugestiivsus ja kõik ülejäänud faktorid, mida me siin otsime.

Jarek: Mina seda ballaadi-Gertut olen juba siin laval päris palju kohanud. Võibolla rütmikam variant sellest Billie Jeanist oleks sinu jaoks suurem väljakutse olnud. Muidugi ei saa mainimata jätta sinu koostööd ventilaatoriga. See oli suurepärane, juuksed lehvisid nagu Mariah Careyl. Kusrjuures Mariah Careyl pidi olema palgatud mingi inimene koju, kes käib kogu aeg ventilaatoriga ees, et kui juhuslikult mingi paparatso filmib teda, siis ta jääb ka ilusti pildi peale. Ma räägin ventilaatoritest ja juustest, nii et ju see laulmine ei olnud väga huvitav.

Tanel: See lugude valik, mille ma koostasin, seal olid mõned särtsakamad lood küll, mis olid mõeldud sulle, aga neid sa ära ei tundnud sealt. Kui ma nägin, et ma selle loo valisin, siis ma ka lootsin, et tuleb see reipam versioon. Aga see, kuidas sa seda esitasid ja selle loo enda omaks tegid, see oli võrratu. 

Kristjan Kannukene (Taneli valik) - David Bowie «Life On Mars»;  Kristjani telefon: 900 7308

Rein: Viimane noot oli väga võimas, kõik muu ka. Kui sa esined, siis kunagi ei tea, mis hakkab juhtuma. See on impulsiivne, improvisatsiooniline. Sa suudad luua selle illusiooni, et kõik sünnib praegusel hetkel ja ma ise ka ei tea, mida ma järgmiseks teen või laulan või ütlen.

Jarek: See on tohutult keeruline lugu, mida laulda. Seal on palju sõnu, palju mõtet, see harmoonia ja see meloodia seal peal käib hoopis teistmoodi. Sa said kõigega suurepäraselt hakkama. Mulle meeldis, et sa ei parodeerinud Bowie't, vaid laulsid täpselt niimoodi, nagu võiks Kristjan seda lugu esitada. Ainuke asi, et see põlvitamine seal lõpus... Ma ei saanud sellest aru. 

Tanel: Kui ma siin enne just Gertu puhul rääkisin, et tema võibolla ei valinud just täpselt seda lugu, mida ma olin mõelnud, et ta võiks valida, siis sina panid selle looga täpselt pihta. Ma mõtlesingi konkreetselt sulle. 

Maarja: Mulle meeldis, kuidas sa võtsid aega enne seda lugu ja keskendusid. Sul on väga armas perekond ja mulle tundus, et juba sellest videolõigust võtsid energiat endasse ja panid sellesama tunda laulu sisse. Kui sa esined, siis sa oledki nii selle muusika sees ja seda on väga huvitav jälgida.

Jüri Pootsmann (Jareki valik) - Sven Grünberg «Tulen kord jälle»;  Jüri telefon: 900 7305

Tanel: See lugu ja kuidas sa selle loo sisse läksid oli täiesti suurepärane. Tundus isegi, et see aplaus ja kaasaelamine oli veidi kohatu siia lõppu, et oleks tahtnud sellist väikest hetke vaikust ja aega mõtlemiseks. See läks hinge.

Maarja: See oli väga julge valik ja ma väga hindan sinus seda, et sa otsid väljakutseid. Sa oled tõesti kombanud väga erinevaid stiile ja selle loo ajal hakkas minu süda kiiremini pekslema. Ma mõtlesin, kuidas see kõik kodudes tundub. Siin stuudios tekkis maagiline energeetika. 

Rein: See on kahtlemata väga hea lugu ja selline hämar meeleolu valitseb nii muusikas kui tekstis ja sa suutsid seda väga ilusti hoida. 

Jarek: Minu meelest oli kõik täpselt nii, nagu peab. See kummaline seisund, mis siin stuudios valitseb, sa nagu sõidaks kuskil õhtusel udusel merel paadiga ringi, igal pool võib midagi olla. Ma loodan, et see jõudis ka inimesteni kodudes.

Vaata seekordse saate esitusi TV3 videotest:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles