Pildid: Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis avati rahvusvaheline näitus Uus Põhjamaade moeillustratsioon II

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel, 22. mail avati Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis rahvusvaheline näitus “Uus Põhjamaade moeillustratsioon II”, kus oma värskeimat loomingut esitlesid 21 illustraatorit Eestist, Soomest, Norrast, Taanist ja Rootsist.

Foto: Tiit Mõtus

Moelooja Anu Samarüütel

Tegemist on oma ala tõeliste professionaalidega, kes teevad koostööd maailmakuulsate klientidega. Näituse loovjuht on Toomas Volkmann ning graafiline disainer Tuuli Aule, näituse korraldaja Helen Saluveer. Publikule on näitus avatud 23. maist kuni. 27. septembrini.

Foto: Tiit Mõtus

Toomas Volkmann

Näituse eesmärkideks on tuvustada publikule moeillustratsioone kui põnevat kunstižanri ning eksponeerida moeillustratsioonide värskeid suundi ja tehnikaid. Soovime esitleda Põhjamaade andekaid moeillustraatoreid  ja arendada valdkonnas rahvusvahelisi suhteid ning luua uusi kontaktivõrgustikke edasise koostöö jaoks.

Foto: Tiit Mõtus

Näituse põhiosa eksponeeritakse muuseumi I korrusel asuvas saalis, lisaks eksponeeritakse muuseumi II korruse saalis moeillustraatorite visandeid, inspiratsioonimaterjale jms., mis eelnesid põhiväljapaneku tööde lõplikule valmimisele.

Näituse raames toimuvad septembrikuus ka moeillustratsioonide töötoad, mida juhendavad nii Eesti kui ka välismaa illustraatorid.

Foto: Tiit Mõtus

Näitusel osalevad illustraatorid: Marju Tammik (Eesti), Anu Samarüütel (Eesti), Britt Samoson (Eesti), Kätlin Kaljuvee (Eesti), Laura Laine (Soome), Annu Kilpeläinen (Soome), Riikka Sormunen (Soome), Jarno Kettunen (Soome), Cecilia Carlstedt (Rootsi), Stina Persson (Rootsi), Daniel Egneus (Rootsi), Sara Andreasson (Rootsi), Liselotte Watkins (Rootsi), Naja Conrad-Hansen (Taani), Mads Berg (Taani), Lisa Grue (Taani), Mia Marie Overgaard (Taani), Esra Røise (Norra), Natalie Foss (Norra), Magnus Voll Mathiassen (Norra) ja Hans Christian Øren (Norra).

Vaata pildigaleriid näituse avamisest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles