Galerii: seitsmenda Tallinna lillefestivali pidulik avamine

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Abilinnapea Kalle Klandorf tõdes tänasel Tallinna rahvusvahelise lillefestivali pidulikul avamisel, et loodusel on küll omad piirid, aga just inimene oma mõtete- ja fantaasiatega võib vahel neid piire ületada.

«Aednikud, disainerid ja maastikuarhitektid on seitsmendale Tallinna lillefestivalile kavandanud väga erilisi ja  pilkupüüdvaid lahendusi. Kogu see värvikirev ja lopsakas  looduse ja inimese koostöös sündiv fantaasiamaailm kasvab ja puhkeb meie kõigi silme all imeliseks rõõmuküllaseks silmailuks.» 

Tallinna rahvusvahelisel lillefestivali raames rajati Tornide väljaku parki 31 iluaeda. Tänavu on aiad kujundatud teemade «Lillede mäng» ja «Universaalne (aia)disain» järgi.

Eesti firmade ja asutuste kõrval esindavad Tornide väljakul oma aiakunsti aednikud Soomest, Ukrainast, Saksamaalt, Ungarist ja Belgiast.

Välisriikide kõrval on osalejaid üle Eesti, nii näiteks kujundab festivalil Tallinna Kesklinna valitsuse kõrval oma aia Kuressaare linnavalitsus. Ametikoolidest näitavad oma oskusi Tallinna Kopli ametikool, Luua metsanduskool ja Räpina aianduskool jpt.

Seitsmes rahvusvaheline lillefestival Tornide väljaku pargis on avatud alates tänasest, 22. maist kuni 28. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles