ABBA laulja Björn Ulvaeus: soovin eutanaasiat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Björn Ulvaeus
Björn Ulvaeus Foto: SCANPIX

Rootsi menuka ansambli ABBA laulja Björn Ulvaeus tunnistas, et kui tal tekib surmahaigus, siis tahab ta kontrollida, kuidas ta sureb ehk soovib eutanaasiat.

70-aastase laulja sõnul võib selline soov olla vastuoluline, kuid ta on oma otsuse langetanud, edastab Daily Mail.

Rootslase sõnul ei soovi ta sellist saatust nagu oli ta vanematel, kes elasid vanaks ning jäid haigeks ja jõuetuks.

«Ma ei soovi kogeda piinavat valu, vaid eelistan üsna valuta lõppu. Seda põhjusel, et olen inimlikke kannatusi väga lähedalt kogenud ja näinud,» nentis muusik.

Ulvaeusi sõnul oli sama ka ta naise vanematega, kes elasid kaua, kuid elu lõpp oli täis haigusi ja valu. Mehe sõnul oli ta ämmal ka dementsus.

«Arstid tahavad elu pikendada, mitte lõpetada. Mõni võib langetada otsuse, et tahab eutanaasiat, kuid viimasel hetkel loobub sellest. Mina oma otsust ei muuda,» jätkas rootslane.

Björn Ulvaeus moodustas koos Agnetha Faltskogi, Benny Anderssoni ja Anni-Frid Lyngstadiga ansambli ABBA, mis sai kuulsaks 1972. aastal.

1974. aastal võitis ABBA Ühendkuningriigis Brightonis toimunud Eurovisiooni lauluvõistluse palaga «Waterloo», mis on seni menukas.

Björn Ulvaeus avab järgmise aasta jaanuaris Stockholmis Kreeka-stiilis taverni Mamma Mia, mis on ka ABBA kunagise menupala pealkiri. Söögikoht asub ABBA muuseumi vahetus läheduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles