Surfilaagris sel aastal: Red Hot Chili Peppers Beach Jam!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Hot Chili Peppers
Red Hot Chili Peppers Foto: Repro

Aasta oodatuim surfisündmus, Surfilaager 2015 toob sel aastal festivalikülalistele põneva muusikalise üllatuse Red Hot Chili Peppersi muusika näol. Red Hot Chilli Peppersi loomingut taasesitab Eesti bänd Slinghunt, keda on varasemalt võrreldud nii Peppersi kui näiteks Jamiroquaiga. 16-19 juulil  Roosta rannas toimuv surfisõprade festival Surfilaager 2015 toob tavapäraselt kokku purjelaua-, lohe- ning aerulauaentusiastid.

Surfilaagri programmi ilmestab peale spordi ja võistluste alati ulatuslik meelelahtusprogramm. Peakorraldaja Priit Valkna sõnul oli eelmisel aastal proovitud Led Zeppelin Beach Jam  täistabamus, mis sundis ka sel aastal uusi väljakutseid otsima. «Valik langes Red Hot Chili Peppersi muusikale ja õnneks leidusid ka tipptegijad ansamblist Slinghunt. Bändi solist Tarvo Rahumägi on ise suur Peppersi austaja ning ka nende häälematerjal on küllaltki sarnane,» lisas valkna. 

Aastatuhandevahetusel loorbereid lõiganud funk-bändist Super Slinky välja kasvanud Slinghunt tegutseb alates aastast 2010 koosseisus Tarvo Rahumägi (vokaal) ja Meelis Kasepalu (trummid)  kuhu lisaks eelpoolmainitutele kuulub veel bassimängija Raimond Mägi, aastast 2010. 

Slinghunt Plays Red Hot Chili Peppers kontserdil liitub bändiga lisakidra Priit Sarv.

Alates aastast 1984 on Red Hot Chili Peppers müünud oma erinevatest albumitest kokku ligikaudu 60 miljonit eksemplari.

RHCP  stiil on funki ja blues'i ühtesulamine. Legendaarsed on kaasahaaravad bassikäigud kus meloodia ja gruuvi loomiseks kasutatakse sõrmetehnikat või siis peale löömist (släppimist). See annab erilise RHCP energia. Laulu stiiliks on sageli räppimise-rääkimise segu. Trummikäikude sümboliteks on ekspressiivsus ja heas mõttes lärmakus, mis on vägagi omased RHCP saundile.

17. korda toimuv piirkonna suurim surfiüritus Surfilaager 2015 toimub 16-19 juulil Roosta rannas. Nelja päeva jooksul toimuvad koolitused ja võistlused nii purjelaua, lohe, kui aerulauaharrastajatele, muuhulgas peetakse Surfilaagris Eesti Meistrivõislused SUP sõidus ehk aerulauasurfis. Keskkonnasäästlike põhimõtete järgi korraldatud festivali pakub külastajatele ka tavapäraselt ulatuslikku meelelahutusprogrammi koos nauditava muusikavalikuga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles