Skandaal Cannes'is: madalate kingadega naisi ei lubatud punasele vaibale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cannes'i filmifestivali 19. mai photocall. Emily Blunt
Cannes'i filmifestivali 19. mai photocall. Emily Blunt Foto: Erlend Štaub

Cannes'i filmifestivalil toimunud filmi «Carol» esilinastusel saadeti väidetavalt ukselt tagasi mitu naist, kuna nad ei kandnud kõrge kontsaga kingi.

Filmi «Amy» režissöör Asif Kapadia säutsus Twitteris, et tema abikaasal keelati ebasobivate jalavarjude tõttu alguses linastusele siseneda, kuid hiljem lasti neid siiski sisse.

Nii mõnedki peavad väidetavat reeglit seksistlikuks ja näitlejanna Emily Blunt arvab samamoodi. Ta ütles filmi «Sicaro» pressikonverentsil: «Minu arvates peaksid kõik madalaid kingi kandma. Me ei tohiks enam kõrge kontsaga kingi kanda. See on lihtsalt minu vaatenurk, et eelistan kanda Converse'i ketse. Milline pettumus - just, kui tundub, et oleme jõudnud võrdsuse uuele lainele.»

Režissöör Denis Villeneuve naljatas: «Protesti märgiks kanname mina, Benicio Del Toro ja Josh Brolin punasel vaibal kontsakingi!»

Cannes'i direktor Thierry Fremaux säutsus aga, et juttudel madalate kingate keelustamisest «pole alust».

Mida arvad Sina? Kas madalate kingade keeld on seksistlik?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles