Torino «Jeesusest» on saanud internetifenomen

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeesust kujutav joonistus
Jeesust kujutav joonistus Foto: SCANPIX

Itaallasest töötu filmitegija on juba paar nädalat elanud «Jeesusena» Torino tänavatel kerjates raha ja saades internetifenomeniks.

See «Jeesus» on populaarne nii kohalike kui turistide seas, kuid politsei arvates on ta lihtsalt segaja, kes ei ole mitte mingil viisil «püha», edastab The Local.

Mees kannab valget pikka karmist kangast hõlsti, pruuni tooni rätikut ning sandaale. Ta kallistab möödujaid, levitab oma sõnumit ning poseerib turistide fotode jaoks.

«Jeesus» palub turistidelt  nende pildil olemise eest annetusi.

Politsei on mehe viiel korral kinni pidanud ning palunud tal inimeste segamine ja komejant lõpetada.

Facebooki on tema auks loodud lehekülg «Jeesus Torinos» ning seal on temast fotosid kui ka see, kus ta linnas liigub. Ta kirjeldab seal, kuidas politsei teda kinni pidanud on.

«Olin kuuendat päeva Torinos ringi liikumas, kallistasin katedraali juures inimesi kui politsei mind kolmandat korda kinni pidas. Politsei sõnul olid mõned inimesed minu kohta kaebuse esitanud. Edastati hoiatus, et ma sellisena enam ringi ei liiguks,» teatas mees sotsiaalmeedias.

Ta küsis politseinikelt, et milliseid seadusi ta rikub ja sa vastuseks, et tuleb lähtuda kainest mõistusest.

Eilse seisuga oli Torino «Jeesus» saanud Facebookis üle 10 000 laigi ning paljud olid kirjutanud tema toetuseks.

Väljaande Corriere della Sera teatel on see mees töötu filmitegija, kes leidis loomingulise viisi raha teenimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles