Uus-Meremaa seksikasvatus: enne abielu seksivad naised on odavad prostituudid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Uus-Meremaal sattus kriitika  alla seksuaalkasvatusprogramm «Turvaline seks», milles on kasutatud konservatiivseid kristlikke arusaamu ja kristlikku brošüüri, mille kohaselt enne abielu seksivad naised on odavad prostituudid.

Uus-Meremaal kasutatav brošüür on välja antud USA baptistide kirjastuse poolt, edastab news.com.au.

Selle kohaselt on mitte abielus paari koos elamine vastutustundetu hooramine ning homoseksuaale ootab ees põrgutuli.

«Maailmas on levinud lihtsalt koos elamine ehk vabaabielu. Tegemist on täiskasvanute «kodu mängimisega». Paar, kes ei ole abielus, elab patus,» seisab kirjutises.

Veel on ära toodud, et abielluda mitte julgevad mehed on argpüksid.

«Naine, kes elab mehega abilellumata koos, on odav prostituut, kes lubab mehel end seksuaalselt ära kasutada. Vaid abielludes saadakse stabiilne ja turvaline kodune elu,» edastab seksuaalkasvatuse brošüür.

Äärmuskristlike arusaamade kohaselt saab seksiakt toimuda ainult mehe ja naise vahel, samasooliste vaheline seks ja muud «kõrvalekalded» teevad inimestest patused.

Uus-Meremaa Christchurchi  Papanui keskkool kaitses seksuaalkasvatuse tundides sellise brošüüri kasutamist, kuna see laiendab seksuaalarusaamu.

Uus-Meremaa meedia kohaselt jagati neid brošüüre 15-aastastele õpilastele ilma selgitusteta.

«Tähtis on, et õpilased saaksid maailmast ja ka seksuaalsusest võimalikult laia pildi. Meie eesmärgiks on neid ette valmistada küpseteks täiskasvanuteks saamiseks. Me ei tahtnud kedagi diskrimineerida ega solvata, vaid me aitame õpilasi nende õpingutes,» teatas koolijuht Sandy Brinston.

Haridusametniku Peter Harrisoni sõnul läheb sellise brošüüri abil õpetamine vastuollu Uus-Meremaa põhiseaduse ja inimõigustega.

Sotsiaalmeedias on seda seksikasvatusprogrammi laialt kritiseeritud, kuid leidub ka selle pooldajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles