Rekord! Smilers 32. korda Õllesummeril – Hendrik Sal-Saller meenutab ajalugu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Sal-Saller
Hendrik Sal-Saller Foto: promo

Õllesummeri 22 toimumisaasta jooksul on enim festivalil esinenud ansambel Smilers. Hendrik Sal-Saller astub Õllesummeri lavalaudadel üles 32. korda – seekord pealaval 2. juulil.

Smilers on enim kordi ühe festivali jooksul astunud üles kolm korda, seda aastatel 2006, 2007 ja 2008. Hendrik Sal-Saller on muuhulgas esinenud eduka džässprojektiga «Saller Goes Jazz» ning suurkontsertidega «Valge» (2011) ja «20 magamata aastat» (2013). 

«Oleme Õllesummeril esinenud tõesti alates oma esimese eestikeelse plaadi ilmumisest,» meendutab Hendrik Sal-Saller. «Algusaastatel oli palju jooksmist ühelt lavalt teisele, viimasel perioodil oleme aga rõhku pannud ühele suurele esinemisele festivali jooksul,» mainis laulja.

Smilersi suurimaks verstapostiks kogu bändi ajaloos peab Hendrik Sal-Saller 2011. aasta suurkontserti «Valge». «Tinglikult võib öelda, et bändi ajalugu ongi enne ja peale seda vägevat kontserti,» ütles Saller.

«Tavaliselt oleme jaganud pealava paljude välisstaaridega, mis on olnud vahva kogemus. Näiteks pole tohtinud siis backstage`is suitsetadagi,» meenutab Hendrik Sal-Saller, «Ent lauad on alati olnud lookas ja meie eest on hästi hoolt kantud,» lisas laulja. Sel aastal esineb Smilers enne vene supertähte Nyusha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles