Video: norralanna tegi oma vägistamisest filmi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Norralanna tegi oma vägistamiskogemusest lühifilmi, mille pani selle teema esiletõstmiseks Youtube´i.

Põhja-Norras Altas elav Johanne Bjørnå osales 2011. aastal ühel peol, kus jäi magama, edastab The Local.

Siis 18-aastase naise vägistas ta meestuttav. Naine teatas vägistamisest politseile ning kohus mõistis mehe süüdi, saates ta kolmeks aastaks ja kaheksaks kuuks trellide taha.

Bjørnå sõnul tahab ta oma filmiga «A Tacit Consent» näidata, et pidudel magama jäänud naisi võidakse vägistada.

«Tahan näidata, et on olemas ka sellist vägistamist, mis võib aset leida ükskõik, millisel nädalalõpupeol ning vägistajaks võib osutuda isik, keda sa tunned ja usaldad,» teatas norralanna.

Filmis on näha sõpruskonda, kes mängib niinimetatud joomismängu. Noor naine läheb purju jäädes magamistuppa magama ning mõni aeg hiljem astub tuppa mees, kes magava naise vägistab.

«Minu sõnumiks on, et kui mees või naine on olekus, milles ta ei suuda «ei» öelda, siis ta ümber olijatel ei ole õigus teha ta kehaga, mida tahavad. Kasutades teise inimese keha oma seksivajaduste rahuldamiseks on vägistamine. Teise inimese vaikimine ei ole nõusolek,» selgitas Bjørnå.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles