Hukkus USA tuntud ekstreemtrikkide meister Dean Potter

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dean Potter
Dean Potter Foto: SCANPIX

USAs Californias hukkus lennutrikki tehes tuntud ekstreemsportlane Dean Potter.

43-aastane Potter kaotas elu 16. mail Yosemite`i rahvuspargis Taft Pointis kui üritas  2286 meetri kõrguselt lennata tiibkostüümiga, edastab outsideonline.com.

Lisaks Potterile hukkus veel teine ekstreemlendaja, Graham Hunt.

Pargi esindaja Mike Gauthieri sõnul kuulsid nad raadio teel meestega ühenduses olles helisid, mida pidasid esmalt langevarjude avanemiseks. Kui aga hüppajatega kontakti  enam ei saadud, käivitati otsingud. Kuna ekstreemsportlased tegid katse laupäeva õhtul, siis neid kohe ei leitud.

Päästemeeskonna helikopteriotsingud pühapäeva, 17. mai hommikul andsid alles tulemusi. Helikopterilt lasti alla kaks päästjat, kes kinnitasid, et hukkunud on Potter ja Hunt.

Potterit tunti kui väga innovatiivset mägironijat, kes suutis ronida Yosemite´i kõige järsematel kaljuseintel.

Potter hakkas BASE-hüpete, mägironimise ning köiel kõndimisega tegelema 1990. aastate lõpul ning oli Yosemite`i rahvuspargis üsna sage külaline.

Pargi esindajate sõnul pidas Potter alati kinni ekstreemsustele kehtestatud reeglitest.

Potterit jäid leinama ta elukaaslane Jennifer Rapp ja koer Whisper, kes oli oma peremehega mitmed ekstreemlangevarjuhüpped kaasa teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles