Kriitikud ülistasid Cannes`i Cate Blanchetti lesbifilmi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cate Blanchett Cannes`is
Cate Blanchett Cannes`is Foto: SCANPIX

Prantsusmaal Cannes`is toimuval filmifestivalil sai kriitikute ülistuse osaliseks lesbisuhtest kõnelev linateos, mille peaosades on Cate Blanchett ja Rooney Mara.

Film «Carol» põhineb Patricia Highsmithi 1952. aasta samanimelisel romaanil, edastab BBC.

Blanchet eitas, et ta oleks oma rolli tehes võtnud aluseks teismeliseea naissuhted.

«Elame 2015. aastal ning praegu ei peaks huvitama enam kedagi, kas ollakse lesbi või gei,» lausus staar.

Režissöör Todd Haynesi käe all valminud filmis näidatakse kahe naise, abielus glamuurse seltskonnadaami (Cate Blanchett) ja poemüüjana töötava «halli hiirekese» Rooney Mara vahelist suhet.

Kahekordne Oscari-võitja Blanchett olevat väljaandele Variety tunnistanud, et tal on olnud naispartnereid.

Cannes´is presskonverentsil lükkas 46-aastane staar need jutud ümber.

«Mäletan, et minult küsiti, kas mul on olnud naissuhteid. Vastasin, et mul on olnud palju sõbrannasid. Kui aga küsiti, kas tegemist oli seksuaalsuhetega, siis oli kindel vastus «ei». Võimalik, et seda lihtsalt ignoreeriti ega toodud artiklis ära,» selgitas Blanchett.

Ta lisas, et tema kui näitlejanna eesmärk ei ole näidata igavat ja igapäevast, vaid rabada vaatajaid millegi sellisega, milles saadakse mängitava isikuga sügav psühholoogiline kontakt.

«Minu eraelu on üsna igav ja tavaline, kuid ma mängin karatereid, kes on värvikad ja ebatavalised. Minu tegelase Caroli seksuaalsus on tema eraelusfääri kuuluv. Tänapäeval tuleb seksuaalvähemustesse kuulujatel vahetpidamata selgitada, miks nad on sellised nagu on. Elame ka nüüd mõnevõrra konservatiivsete seisukohtadega ajastul,» lausus staar.

«Carol» linastus Cannes`is 17. mail.

Osa kriitikuid peab Haynesi uut linateost «Carol» järjeks režissööri varasemale tööle «Far From Heaven», mis räägib valge naise ja musta mehe armastusest 1950. aastate USAs, kus oli rassiline segregatsioon.

2013. aastal sai Cannes`i filmifestivali peapreemia Prantsuse film «La Vie d`Adele», mis räägib kahe naisüliõpilase vahelisest armusuhtest. Samas oldi selle suhtes kriitilised, kuna selles olevat antifeminismi ning filmis oli tunda ka režissööri ja peaosatäitjate vahelist kaadritagust pinget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles