Selgus superstaarisaate esikolmik! Kas oled tulemusega rahul?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Eesti otsib superstaari» seitsmendast finaalsaatest langes välja Mikk Mäe. Esikolmikusse kuuluvad seega Kristjan Kannukene, Jüri Pootsmann ja Gertu Pabbo.

Esitused ja kohtunike kommentaarid

DUETT KOHTUNIKUGA

Jüri Pootsmann ja Maarja-Liis Ilus «Kohtumine» 

Tanel Padar: Kui ma nägin, et esitate lugu «Kohtumine», oli mu kõige suurem hirm, et kui Maarja need kunagised tantsusammud käima tõmbab, trambib äkki Jüri kuidagi sinna pikali maha. Aga ei - olen natuke pettunud! Mul on õudselt hea meel, et ma siin saates saan kogu aeg vaba mikrofoni ja igasuguseid asju klaarida suure auditooriumi ees. Ma vist ei ole kunagi saanud Maarjale öelda: sa oled väga hea laulja! Mul oleks üks palve veel. Ma tahaksin läbi sinu öelda Jürile, et Jüri on ka väga hea laulja. 

Rein Rannap: Tanel juba viitas sellele videole päkapikudisko aegadest. Seda on ikka soovitav kõigil vaadata. Maarja on ikka sama nagu siis, aga teine on saund ja naljakad tantsusammud. Jüri kohta ütlen, et midagi jalustrabavat ei olnud, aga midagi halba ka ei olnud. Korralik, ühtlane esitus.

Jarek Kasar: Ei olnud võimalik, et see esitus kuidagi kaasa ei haaraks. Mina oli pintsakut pidi teie laulutrammi ukse vahel ja ei saanud sealt kuidagi välja. Ma tahtsin viiendat häält ise juurde laulma hakata! Super ühine hingamine. Väga raske uskuda, et te esimest korda koos laval. Ma tahaks teid mõlemaid kallistada!

Kristjan Kannukene ja Rein Rannap «Õhtunägemus» 

Maarja: Huuhh, no teie kaks olete küll justkui kokku loodud lavale musitseerima! Mul nii hea meel, et on olemas superstaarisaade, mis teid kahte kokku viis. Ma arvan, et sellest võib väga viljakas koostöö tulla. Väga võimas!

Jarek: Mul olid terve selle aja, mis te laulsite, külmavärinad ihul. See oli jube kihvt! Üks koht eriti - see, kus sa laulsid, kuidas sa musta luige sinna riidekappi paned ja kus sa joonistasid häälega reaalselt seda, kuidas sa paned seda riidekappi. See oli täitsa metsik! Kõik see laulmine, vioolamäng... Sa ise arvasid, et sa mängisid vioolat, aga tegelikult, mees, sa mängisid mu hingekeeltel!

Tanel: Mulle meeldis ka väga. Rein, ma ei oska midagi öelda. Meistriteos ja te olete mõlemad super!

Mikk Mäe ja Jarek Kasar «Harald ja Matilda»  

Tanel: Vaatasin teid nagu Itaalia perekonda, et kes lööb, see armastab. Et kotid, palju sa kotid, aga ikka on naeratus näol. Jajah... Pasta ka maitseb teile või? Tegelikult mul ei ole midagi öelda. Mulle nii õudselt meeldis see, mis te tegite. See oli tibake teatraalne, ülimusikaalne... Mul ei ole sõnavaras selliseid sõnu, mida ma tahaks öelda, aga need pigem oleks head.  Mikk, Jareku kõrval on praktiliselt võimatu ellu jääda. Isegi olen siin teinekord saate lõpuks juba päris närbumas. Aga sa tulid väga hästi toime ja teie sünergia oli väga hea. Sulle sobib lava jagamine ja ka sooloartisti roll väga hästi.

Maarja: Huvitav oli kuulda, et teie häältes oli päris palju sarnasust. Kui see vaheldumine toimus, siis kui oleks silmad kinni pannud, siis ma kohe ei olekski ära tabanud. Teie hääled sulandusid ühte, nii et see dialoogi oli hästi ühtlane ja mõnus ja voolav. Mulle meeldis ka see seade väga. 

Rein: Briljantne heliteos! Vaimukas tekst! Refrään jääb lausa kummitama! Oli väga hea mõte teha vaheldumisi. Ma kujutan ette, et peast sellist teksti laulda on päris keeruline ja hirm on ka, et kui ühe murdosa sekundist eksid, siis läheb kõik sassi. Aga Mikk sai kenasti hakkama - esitas sellise võluva üleolekuga.

Gertu Pabbo ja Tanel Padar «Tahan elada» 

Jarek: Tanel, ma ei ole seda asja sinuga vist kunagi arutanud, aga minu meelest oled sa üks parimaid Eesti lauljaid. Aitäh võimaluse eest sind kuulata! Gertu selline Rihannalik tämber ja Taneli kahisev-kohisev hääl eraldi olid fantastilised, aga siis, kui koos laulsite, siis kuidagi mingisugune error oli. Aga ikkagi oli ilus teid vaadata seal, silmad sulasid peast!

Maarja: Mina häälekõlaliselt seda errorit ei tajunud. Ainuke asi, mis ma mõtlesin, oli see, kuidas Gertut panna selle teksti sisse. Tanel, sind ma kujutan ette, et sul ongi ühel hommikul võibolla paha olla ja pea valutab. Gertu, imekaunis, nagu ta seal kõrval särab, siis see tekst... Muusikaliselt oli hea ja väga lahe, et just teie omavahel kokku sattusite.

Rein: Väga kaunis, väga daamilik. Meie silma all on neiust sirgunud naine, täis jõudu ja kirge. Väga kaunilt sa, Gertu, joonistad välja iga üksiku noodi, improviseerides, ette valmistades näed vaeva. Ka madalad noodid, mis enamikul lauljatest kipuvad nõrgemaks jääma, kõlavad sama kirkalt ja jõuliselt kui ülevalt.

Foto: Viktor Burkivski

TELEVAATAJA VALIK

Gertu Pabbo – Aretha Franklin «A Natural Woman»  

Rein: Gertu, sa oled mulle alati kohutavalt meeldinud, aga täna on üks su võimsamaid etteasteid. Selline muusika sobib sulle hästi ja ma imestan, kuidas tuleb sellisest väiksest ja haprast tüdrukust nii palju ja nii tugevat häält välja. Ja nii füüsilist kui vaimset jõudu. Ebaeestlaslikult sensuaalne ja mahlakas on sinu esinemine ja silmnähtavalt sa tunned ennast laval hästi. Võiks öelda, et sa oled lavale sündinud.

Jarek: Võibolla mõni koht oli mustalt lauldud, aga mitte päris mustalt mustalt, aga õrnale mustemalt. Selles muusikas see absoluutselt ei häiri ja see Aretha Franklini loomulik naine kõlab veel loomulikumalt. Sinus on seda loomulikkust oi kui palju!

Tanel: See on tõesti üks lahedamaid lugusid, mitte ainult sellepärast, et Aretha Franklin seda originaalis laulav, vaid et see on ka päris raske ja nõuab mingit teatavat elukogemust ja spets naiselikku tunnetust, mida meie mehed ei oska välja tuua laval. Sinul tuli see väga hästi välja. 

Maarja: See on tegelikult väga lühike ja intensiivne aeg siin saates olla ja mul on hea meel näha, et sa oled teinud väga kiiret arengut. Mõnel korral, kui oled laulnud suurt ja väga naiselikku lugu, siis ma pole veel sinus sellist sensuaalsust näinud kui täna. Areng on silmaga nähtav. Väga hea etteaste!

Jüri Pootsmann – James Bay «Hold Back the River» 

Maarja: Mulle meeldis see lugu ka originaalis ja mulle meeldis, et sa viisid selle järgmisele tasandile. Sinu esituses oli pinget nii palju rohkem ja vokaalselt üks intensiivsemaid ja näha on, et sa olid hingega loo juures. Paistis välja, et see lugu läheb sulle korda ja sa andsid endast väga palju.

Rein: Te kõik lähete iga korraga aina paremaks ja küpsemaks ja see pole mingi ime, arvestades kõike seda kastmist ja rohimist, mis teile igapäevaselt osaks saab. Ma pean ütlema, et mul täna silmad avanesid sinu puhul. Sa üllatasid mind. Varem mul on olnud tunned, et sa ratsutad voorust vooru fännide seljas, aga täna mul tuli meelde, et veel eelmine nädal ütles Maarja, et ta näeb mingit x-faktorit kuskilt rinnataskust välja turritamas. Peaaegu täna hakkan minagi seda nägema.

Jarek: Mulle meeldis, kuida sa kasvatasid seda laulu. Alguses vaikselt ja rahulikult ning lõpus seisid laevanina peale ja võitlesid sajandi tormiga. Üldiselt ei olegi siin midagi kohtuniku mökitada. Kõva sõna, Jüri, hästi paned!

Tanel: Kui siin midagi ette heita, siis seda, et mõtle sõnade peale ka hästi hoolikalt. See on muidugi Jareku repliik, aga ma pean seda täna kasutama. Sa laulsid korduvalt seal refräänis let me look in your eyes, aga su silmad endal olid kinni. Hakkasid kütma ja ägedaks läks, aga seda sisemist emotsiooni oleks tahtnud näha ka sinu pilgus.

Kristjan Kannukene  – Etta James «I Just Want to Make Love to You» 

Rein: Kristjan, ma arvan, et sa oled kõige mitmekülgsem muusik ja mitte ainult siin saates, vaid ka märksa laiemalt. Ma ei pea silmas ainult neid paljusid pille, mida sa nii üleoleva kergusega valdad, vaid ka lauljana väga palju erinevaid žanre valitsed võrdselt hästi. Tuleb välja, et sa suudad meid ikka veel üllatada. Sa oled enne paljusid oma sahtleid kinni hoidnud ja varjanud, aga täna sa tõmbasid sellise lõvimöirge sahtli lahti ja olid nagu tõeline rokkelajas seal.

Jarek: Lust on näha nii musikaalset inimest! Sa oled läbi ja lõhki muusik. Sa ei ole enam Kannukene, vaid üks suur mehine Kann, kust me veel praegu joome teiste jooke, teiste segusid, aga varsti õnneks tulevad need ajad, kui näeme sind sooloartistina laval ja saame sellest kannust juua sinu isetehtud ägedat värki. 

Tanel: Mul tulid silme ette mu lapsepõlve mõjutajad. Sinu esituses oli midagi ameeriklalikult head, mida Johnny Langil on. Loomulikult, mis sind salata, kidrat mängid sa ka suurepäraselt. 

Maarja: Ma olen alati arvanud, et laulja puhul on alati oluline osata ka mõnda instrumenti ja mõelda laiemalt, kui ainult laulmine. Sa oled lavale loodud ja ma loodan, et sa leiad selle õige tee, mida sa teha tahad. 

Mikk Mäe – U2 «With or Without You» 

Tanel: Kuna ma olen kindel, et sa hakkad siit kohe sellist verbaalset näopeksu saama, siis ma kiidan ainult. Hoolimata sellest, et Jareku meelest jäi su esitus natuke üksluiseks, siis mulle väga meeldis. 

Jarek: Näopeksu ei saa, aga Tanel peksis küll segast. Väga viisakas number! Täiesti suurepärane esitus. Ma ei tea, mis sinuga sel nädalal juhtus, et sa nii hästi laulma hakkasid. Fantastiline, väljapeetud ja kõik asjad. Nagu lindi pealt tuli see laul. Ilma naljata. Ma ei tee mingit nalja praegu.

Maarja: Mina nalja teha ei oska ja pigem räägin ikka tõsiselt asjast. Mulle meeldib see lugu väga. U2 on kindlasti tohutu märgi jätnud väga paljude jaoks ja see lugu on ka minu lemmikute hulgas. Oma hääle poolest oled ju väga erinev ja mulle meeldis, et just salmi osas tulid need sinu erinevad värvid välja. Kuigi ta oli väga madal partii, oli seal palju nüansse. Refräänis oli ka piisavalt jõudu ja värskendav oli kuulda sellist puhast, sirget häält seal üleval.

Rein: See originaal on ju hästi erinev sellest tüübist, mis sina oled. Originaal on salapärane, paheline, kibestunud, elukogenud. Kui sa algust ja lõppu laulsid hästi madalas registris, mis oli liiga madal su jaoks ilmselt, siis see mõjus ka sisu peale, aga sisu oli selline sirgjooneline. Aga kui läks kõrgemaks, siis sa tabasid ka laulu fiilingut. Ma lõpetaksin kahe vanarahvaütluse kokkupõimimisega: Mikk, siia finaali sa pääsesid üle noatera, aga nüüd sa tunned end siin nagu kala vees!

Vaata TV3 videoid:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles