Forum Cinemas alustab otseülekandeid Londonist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / Katri Karing

Alates oktoobrist on Tallinnas kinos Coca-Cola Plaza, Tartus kinos Ekraan ja Narvas kinos Astri taas võimalik osa saada Euroopa ühe tippteatri parimatest etendustest, mil teist hooaega alustab HD pildis edastatav NT Live'i etenduste sari.

Eesti teatrilembese publikuni jõuab sedakorda maineka Londoni teatri lavalaudadelt kuus otseülekannet. Algava hooaja kavast leiab nii draamaklassikat, uut algupärandit kui ka viimase aja ühe populaarseima muusikali. Pileteid London National Theatre'i otseülekannetele on võimalik osta alates tänasest kõigist Forum Cinemas kinode kassadest ja kinode kodulehelt internetis.

Algaval NT Live'i ülekandehooajal saab kinosaalis HD-pildikvaliteedis otsepildis nautida nii draamaklassikat kui ka afro-muusika legendi Fela Anikulapo-Kuti ekstravagantset ja revolutsioonilist maailma käsitlevat Broadway menumuusikali. Lisaks leiab repertuaarist kriitikutelt tunnustust leidnud ja hulgaliselt teatriauhindu võitnud teatritükke.

London National Thetre'i Live hooaeg algab 14. oktoobril rahvusvaheliselt tunnustatud Londonis tegutseva teatrikompanni Complicite mitmeid teatriauhindu võitnud etendusega "A Disappearing Number", kus on tegemist meditatsiooniga armastuse ja matemaatika ning eksiilis elamise valu teemadega ajastul, mil me tunneme, et võime kuuluda ükskõik kuhu ning saada kõike, mida ainult soovime.

NT Live sari alustas oma võidukäiku möödunud aasta juunis, kui esmakordselt kanti otseülekandes London National Theatre'i lavalt kinodesse üle maailma Jean Racine'i "Phedre" Helen Mirreniga peaosas.

National Theatre'i juhi ja briti ühe mõjukaima teatritegelase Nicholas Hytneri sõnul ei osanud nad sarja käivitades esimesele, katseks loodud ülekandehooajale nii suurt publikumenu oodata.

Esimese hooaja jooksul käis nelja etenduse ülekannet vaatamas 150 000 teatrisõpra 22 riigist 320 kinos.

London Natinal Theatre'i etendused:

14. oktoober 2010 Complicite' "A Disappearing Number
9. detsember 2010 Shakespeare'i "Hamlet", lavastaja Nicholas Hytner
13. jaanuar 2011 "Fela!"
3. veebruar 2011 Shakespeare'i "Kuningas Lear"
17. märts 2011 - Danny Boyle'i "Frankenstein"
juuni 2011 (kuupäev lahtine) Tšehhovi "Kirsiaed"

London National Theatre'i otseülekannete kava ja etenduste tutvustused leiab Forum Cinemas kinode kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles