Loengu ajal üliõpilase last süles hoidnud professorist sai internetifenomen

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sydney Engelberg
Sydney Engelberg Foto: Facebook

Ülikoolides on tavaliselt kehtestatud reegel, et üliõpilased ei tohi oma väikeseid lapsi loengutesse kaasa võtta.

Kui aga ollakse näiteks üliõpilasest üksikvanem ning last ei ole mitte kellegi hoolde jätta, siis ollakse sunnitud laps loengusse kaasa võtma, kirjutab msn.com.

Just sellises olukorras oli üks Iisraelis Heebra ülikoolis õppiv üliõpilane. Ta oli käitumispsühholoogia loengul kui ta väike poeg pärast tema WCsse lahkumist valjult nutma hakkas.

Loengut andnud professor Sydney Engelberg lahendas olukorra nii, et võttis lapse sülle ja jätkas loengu andmist. Laps rahunes ta süles olles maha.

Loengul oli ka Engelbergi tütar Sarit Fishbaine, kes tegi oma isast ja tema süles olnud lapsest fotod, mille pani Facebooki.

Fishbane kirjutas piltide juurde, et ta isa jätkas loengu andmist ja lapse hoidmist, nagu see oleks igapäevane tegevus.

On teada, et paljud naisüliõpilased on tema loengutes lapsega ning on lapsi rinnaga toitnud.

«See oli ideaalne organisatsioonikäitumine. Väga raske on leida mõnda teist sellist loengut, kus lapsed oleks lubatud. Mu isa on selles suhtes maailmaklassist,» kirjutas Fishbane.

Pilti näinute sõnul on see õppejõud vist hea sportlikus vormis, kuna lapse hoidmine ning samal ajal loengu andmine nõuab jõudu ja energiat.

Iisraeli ühiskonda peetakse väga pere- ja lastekeskseks ning sellega saab selgitada ka professori abistavat kätt lapse hoidmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles