Vähki surnud naise hüvastijätukirjast sai sotsiaalmeedia sensatsioon

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Taani sotsiaalmeedias sai sensatsiooniks vähi tagajärjel surnud naise kirjutatud hüvastijätukiri, milles soovitas oma lähedastel elu nautida. 

Jane Randolph Gordonil diagnoositi 2011. aastal vähk ning tal oli piisavalt aega, et end surmaks ette valmistada, kirjutab The Local.

61-aastane Gordon suri 6. mail, kuid enne seda oli ta lahkumiskirja kirjutanud.

«Mu kallis tütar, mu suurepärane abikaasa, kallid lähedased ja sõbrad. Lahkun sellest maailmast, kus mul jäi palju avastamata. Tänan teid armastuse, naeru, suurepäraste reiside ja huvitavate vestluste eest ning ka minu väga otsekohese iseloomu talumise eest,» kirjutas naine.

Gordon tänas ka Herlevi haigla medtöötajaid, kes tema sõnul teda kaua elus hoidsid ning avaldas lootust, et tulevikus on rinnavähk ravitav.

«Loodan, et te kõik naudite seda elu, mis teile antud on. Nautida tuleb iga päeva ning pidada meeles, et need päevad moodustavad elu,» kirjutas naine.

Ta lõpetas oma hüvastijätukirja sellega, et palus perel ja sõpradel jaanipäeva lõkke ümber olles temale mõelda ning teda tervitada, sest siis oleks ta saanud 62-aastaseks.

Naise kirja ajavaldasid möödunud pühapäeval väljaanded Berlingske ja Politiken.

Tütar Anne-Louise Gordon sõnas meediale, et ta ema valmistus oma surmaks igakülgselt ette.

«Ta kirjutas hüvastijätukirja-järelhüüde teatas, kes peaks ta matusel kõnelema ning millises riietuses tuleb teda matta. See ei olnud tavaline järelhüüe,» lausus tütar.

Jane Randolph Gordoni abikaasa Kim Gordon teatas, et ta naine lõpetas oma elu selliselt nagu oli elanud ehk viimane sõna pidi talle jääma.

«Küsisin alati endalt, kas ühel või teisel teemal rääkimine on ikka vajalik. Ta sai alati oma tahtmise ja viimase sõna,» lausus lesk.

Taanis elanud naise kirjutis puudutas sotsiaal- ja tavameedias paljusid.

Gordon maeti Frederiksbergi surnuaiale kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles