Teismeline rahaboss Kevin üllatas vanemaid: sa said fantastiliselt hakkama!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin tegi õele armsa üllatuse
Kevin tegi õele armsa üllatuse Foto: TV3

TV3 sarja «Teismeline rahaboss» seekordses osas võttis rahabossi rolli vastu Kevin, kes on pärit suurest taluperest Tartu lähistel.

15-aastase Kevini vanemad ütlevad, et poiss kulutab kohe ära kõik raha, mis tal on - ostab magusat, jooke ja kartulikrõpse, kuigi kodus on kõik olemas. Samas on Kevinil ka suur unistus, mille jaoks on ta valmis isegi koguma. Nimelt on Kevin andekas veelauasõitja ja tal oleks vaja isiklikku varustust, mis on paraku päris kallis!

Kevini pere kuu eelarve pole suur, seda enam, et ajad on keerulised - isa tervis on halb ja sissetulekud on seetõttu tavapärasest veelgi väiksemad. Nüüd on Kevini kord olla perekonna rahaboss ning Kevin peab valima - kas täita pere vajadused ja maksta arved või panustada oma suurele unistusele.

Foto: TV3

Kevin sai oma käsutusse 1270 eurot. Toidu ja joogi peale arvestas ta 40 eurot nädalas ning majapidamiskuludeks 40 eurot kuus. Auto kuludeks jättis ta 30 eurot nädalas. 

Emale ja õdedele määrast Kevin taskurahaks 10 eurot nädalas. Endale jättis ta veidi rohkem - 15 eurot nädalas. Ema arvas, et Kevin võib hätta jääda toidupoes: «Ma arvan, et Kevin ei osanud arvestada, mis toidukorv maksab. Seda enam, et mina valin tavaliselt toidukorvi ikka soodsama.»

Kevin arvestas oma eelarves ka väikeste ootamatustega, näiteks katkise nõudepesumasina parandamisega. «See, et sellised asjad juhtuvad, pole midagi, tuleb korda teha. Saab hakkama,» nentis Kevin. Selgeks sai ka see, kuhu kulub kõige rohkem raha - söögile.

Pärast mitmeid ootamatuid kulutusi sai Kevinile selgeks, et enda unistuse teostamiseks - kalipso ostuks - tal ilmselt raha säästa ei õnnestu. Ta vaatas siiski poes sobiva kalipso välja, et suvel töötades siht silme ees oleks.

Kuu lõpus arvas õde, et talle meeldib, kui rahakott on ikka ema käes. Isa ütles aga, et tema vajaduste eest hoolitseti isegi rohkem, kui tarvis.

Kuu lõpus oli alles 24 eurot ja 20 senti. «Mina küll poleks lootnud, et nii palju järele jäi,» tunnistas isa oma üllatust.

Kevin käis vahepal ka Rahingel juurde teenimas raha, kust ta sai lisaks 100 eurot.  «Väga tubli! Selle peale on ju see raha, mis sa tahtsid säästa, sa said sellega täiesti fantastiliselt hakkama. Minu meelest on lahe, et sa leidsid lahenduse, et kui sa selle rahaga välja ei tule, siis tuleb lihtsalt juurde teenida,» kiitis ema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles