Rootsi huumor: napilt riides meremees tervitab vene keeles allveelaevu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi mereväe korvett HMS Stockholm, mis otsis möödunud aasta oktoobris Stockholmi skäärides välisriigi allveelaeva
Rootsi mereväe korvett HMS Stockholm, mis otsis möödunud aasta oktoobris Stockholmi skäärides välisriigi allveelaeva Foto: SCANPIX

Rootsi seksuaalvähemusi kaitsev organisatsioon andis oma humoorika panuse Läänemere allveelaevajahti, pannes Stockholmi skääridesse vee alla neoonsildi, mis kujutab poolaalasti meremeest.

Läänemerel on juba mõnda aega olnud probleeme tundmatute allveelaevadega, mida on otsinud nii Rootsi kui Soome rannavalve ja merevägi. Kreml küll eitab, et nemad kuidagi juhtumitega seotud on, ent üldiselt arvatakse, et tegu on just nimelt Venemaa alustega.

Humoorika niinimetatud veeluse hoiatussildi loojate sõnul sõnul kannab see nime Singing Sailor Underwater Defense Systemiksi (Laulva meremehe veelaune kaitsesüsteem).

See «süsteem» on vilkuv neoonreklaam, millel on kiri «Tere tulemast Rootsi. Homo juba 1944. aastast».  Alates 1944. aastast ei ole Rootsis homoseksuaalsus enam kuritegu ega ka kriminaalkorras karistatav. 

Valgusreklaam saadab morsekoodis sõnumit: «Siiapoole, kui oled homo».

Veealune reklaam peaks Rootsi vetest minema peletama kõik homofoobsete meremeestega alused ning Venemaalt tulijad riigi ametliku poliitika kohaselt kahtlemata nende hulka kuuluvad.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles