«Mad Max» näitlejad: käisime põrgust läbi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uue filmi, postapokalüptilise «Mad Max: Fury Road» näitlejad paljastasid, millisest põrgust nad läbi pidid käima, et kõik võimalikult autentne jääks.

Linateose näitlejad ja tehniline meeskond elas pool aastat Namiibia kõrbes, kus päevasel ajal oli temperatuur kõrge, kuid öösel miinuskraadid, kirjutab news.com.au.

Naispeaosatäitja Charlize Theroni sõnul harjus ta äärmustemperatuuride ja spartaliku keskkonnaga kiiresti.

«Kui me seal filmi tegemist alustasime, siis olid igasugused tehnilised seadmed, mis liivatormi tekitasid. Hiljem selgus, et loodus puistab meid ise liivaga üle. Vaid viie minuti jooksul enne mõne stseeni üles võttmist olime pealaest jalatallani liivased,» meenutas Theron.

Kui Theron võttis liiva ja tolmu omaks ning ei kaevelnud keskkonna üle, siis oli neid näitlejaid, kelle jaoks olid sellised tingimused õudusunenägu.

Filmis teeb kaasa ka legendaarse rokkari Lenny Kravitzi tütar Zoe Kravitz, kelle sõnul ei olnud ta varem nii karmides oludes olnud.

«Võtted tehakse tavaliselt stuudios ning päeva lõpuks saab koju minna. Kuid kuus kuud Namiibia kõrbes elamine nõudis vastupidavust. Kogu aeg olid ümber samad inimesed ja kõrb,» lausus näitleja.

Zoe Kravitzi kinnitusel on tal hea meel, et kõrbes vastu pidas.

«Olen selle kogemuse eest tänulik, kuigi oli ka momete, mil ma oleks tahtnud karjuda ja koheselt lahkuda. Samas tegid mind need kogemused tugevamaks ja nüüd saan öelda, et olen Namiibia kõrbeliiva poolt ristitud,» teatas näitlejanna.

Briti päritolu modelli ja näitleja Rosie Huntington-Whitley koges midagi samalaadset.

«Kõrbeolud olid need, mis kannatuse proovile panid. Oli kas keevalt kuum või jäiselt külm, lisaks liivatormid. See pani nii vaimselt kui füüsiliselt proovile,» teatas staar.

Kaasstaaride Abbey Lee ja Riley  Keoughi sõnul vajasid nad karmide tingimuste tõttu ühte nädalat puhkust, et taastuda.

Selle filmi režissöör, produtsent ja üks käsikirja autoritest on George Miller. 30 aastat tagasi tehti samanimeline film, mille peaosas oli Mel Gibson.

Milleri sõnul tahtis ta luua võimalikult autentse düstoopilise maailma.

«See ei ole fantaasiafilm, kuna puuduvad draakonid ja ufod. See on planeet Maad kujutav film. Ma ei soovinud teha seda tänapäeva arvutigraafika abil, vaid nii nagu kuldajastul filme tehti,» selgitas režissöör.

Ta lisas, et filmis nähtav on autentne  - nii inimesed, kõrb kui masinad.

«Mad Max» jõuab kinodesse 14. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles