Ameeriklanna saadeti lapselapse surnuks jooksutamise eest eluks ajaks trellide taha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joyce Garrard
Joyce Garrard Foto: SCANPIX

USAs Alabama osariigis Etowahis määras kohus üheksa-aastase lapselapse surnuks jooksutanud naisele eluaegse vanglakaristuse.

Joyce Garrardi ja ta lapselapse Savannah Hardini juhtum leidis aset 2012. aastal, edastab Reuters.

Kohus ei olnud naisele karistuse langetamisel üksmeelel, sest osa vandekohtunikest oleks tahtnud 50-aastasele naisele surmanuhtluse määramist.

Kohtunik Billy Ogletree oleks saanud muuta eluaegse vangistuse surmanuhtluseks, kuid ta jättis vandekohtunike lõpliku otsuse jõusse.

Garrard veedab ülejäänud elu Alabama Julia Tutweileri naistevanglas.

Kohtus ilmnes, et naine sundis 2012. aasta märtsis oma lapselast karistuseks jooksma üle kolme tunni järjest. Joostes pidi ta kandma puuhalge.

Prokuröri sõnul tahtis vanaema lapselast karistada selle eest, et tüdruk võttis koolikaaslaselt šokolaadibatooni selle eest maksmata.

Naabrite video näitas, et vanaema sundis tüdrukut aias mitu tundi jooksma. Laps oksendas, kuid pidi jooksmist jätkama.

Pärast kolme tunni pikkust jookmist vajus laps maapinnale ning tal tekkis teadvuskaotus. Vanaema kutsus kiirabi ja tüdruk viidi haiglasse, kuid ta suri seal paar päeva hiljem.

Garrard sõnas kohtus, et laps oli jooksukaristusega nõus ning ta tahtis treenida, et ta kooli võistlustel paremini jookseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles