Galerii! Mood-Performance-Tants teritas sarvi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moeetenduste sari Mood-Performance-Tants (MPT) moelavastus “Taurus” täitis laupäeval, 9. mail, Tartu Tervishoiu Kõrgkooli ainukordsete emotsioonidega. Andekad noored disainerid tõid külastajate silmadesse sära, esitledes kauneid ja omapäraseid moekollektsioone läbi tantsu, omanäolise koreograafia ning kaasahaarava muusika.

Publikule tutvustas loomingut 13 erinevat noort disainerit või disainerite meeskonda. Moekollektsioone esitlesid Tauri Västrik (“How Many Levels Do You Need?”), Eva Liisa Kubinyi (“Sudum”), Silvia-Sigrid Sillaots (“Retrograde”), Vootele Vaher ja Jaan Škerin (“44”), Anni ja Jane Ansmann (“DERMAtrophy”), Laura Viia (“Kentaur”), Kristiina Feldmann (“A Lesson In Balance: The Grid”), Birgit Uibo ja Reelika Holtsmeier (“Orient” ja “Aimatavalt kuldne”), Regle Hüsson (“Battlefield”), Kertu Lepasaar ja Katarina Klett (“Kilp”) ja Tartu Kõrgema Kunstikooli III kursuse nahkaosakond (“Manivald"). Lisaks kodumaistele disaineritele vallutasid lava oma kollektsioonidega ka Maksymilian Gorockiewicz Poolast ja Hannah Maria Schmutterer Saksamaalt.

Foto: Liisbet Järviste

Andekate disainerite teekond sai Mood-Performance-Tants moeetenduste sarjast vaid tuult vesti vahele. 23. mail toimub Tallinnas moeshow ERKI, kuhu pääses MPT lavalt edasi disainerite Vootele Vaher ja Jaan Škerini kollektsioon “44”. Märkimisväärset tunnustust sai õdede Ansmannide kollektsioon “DERMAtrophy”, mis pälvis Cosmopolitani lugejate lemmiku ning TradeHouse lemmiku auhinna. MPT publik leidis, et kõige köitvam kollektsioon oli Tauri Västriku “How Many Levels Do You Need?”.

Moelavastuse “Taurus” autoriks oli Jaan Ulst, kelle loominguline lähenemine võimaldas muuta keeruka Tartu Tervishoiu Kõrgkooli orgaaniliseks moelavaks. Modellid ning tantsijad liikusid hoogsalt läbi kahe korruse, läbides erinevaid teemalavasid. Õige rütmi lavastusele tagasid helilooja Ardo Ran Varrese loodud muusikapalad, mis tõid õiged noodid igasse kollektsiooni.

Foto: Liisbet Järviste

Lõuna-Eesti suurim moeetenduste sari Mood-Performance-Tants toimus sellel aastal juba 17. korda. MPT peamiseks eesmärgiks on luua uutele moeloojatele omanäoline platvorm enda loomingu tutvustamiseks ning tuua külastajateni erakordne kultuurisündmus Tartus.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles