Schilling kuulutas välja neli järgmist esinejat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaiko Eplik valgustas Viljandis noortele hea poplaulu kirjutamise telgitaguseid.
Vaiko Eplik valgustas Viljandis noortele hea poplaulu kirjutamise telgitaguseid. Foto: Joel Urbel

Laupäeval, 4. juulil Kilingi-Nõmme Suveaias toimuv üheksas alternatiivmuusika festival Schilling kuulutab välja neli järgmist esinejat. Nendeks on nimekas Rootsi indie-pop grupp  SIMIAN GHOST, üks Eesti armastatumaid lauljaid ja laulukirjutajaid VAIKO EPLIK oma ansambliga ELIIT, meloodilist mürapoppi mängiv MUMRUNNER Soomest ja debüütalbumit tutvustav elektrooniline Tallinna popbänd WÜRFFEL. 

Lisaks neile olid juba varem Schillingu eeskavasse kinnitatud üleilmselt tuntud elektroonilise popi duo PEAKING LIGHTS USAst, instrumentaalset transirocki mängiv SIINAI Soomest, helget elektroonikat tegev sooloartist POLLY Venemaalt ja andekas uus Eesti bänd MICUCU, kes tegutseb kergema progerocki vallas.

SIMIAN GHOST (SE)

Alates 2010. aastast Stockholmis tegutsev indie-pop bänd on lasknud välja kolm paljukiidetud  albumit. Nende mulluse plaadi «The Veil» rikkalikku kõla on muuhulgas võrreldud Beach Boys’i ja Pink Floyd’iga. Bänd on esinenud mitmetel Inglismaa festivalidel ja käinud seal ka pikemal tuuril, mille korraldas populaarne UK muusikaportaal The Line of Best Fit.

https://soundcloud.com/simian-ghost

https://www.youtube.com/watch?v=dt75iYogp_w 

VAIKO EPLIK & ELIIT (EE)

Tutvustamist mittevajav laulja ja laulukirjutaja, kes on paarikümne aasta jooksul osalenud paljudes ansamblites, andnud välja 15 heliplaati, produtseerinud muusikat ka teistele ja kirjutanud paar tuhat laulu. Legendaarsed on Vaiko Epliku ja Eliidi improviseeritud kontserdid koos Jarek Kasari, Jaan Pehki, Raul Saaremetsa jt-ga. Schillingul kuuleb kindlasti paremikku Epliku massiivsest loomingust tema praeguse supergrupi rokkivas esituses.

https://soundcloud.com/vaiko-eplik

MUMRUNNER  (FI)

Tamperes tegutsev kvartett ühendab endas valju ja mõrast alternatiivrocki, dream-popi õrnu meloodiaid ja ebamaiseid helimaastikke. Ühe singli ja EP avaldanud ansambel peaks panema kõrvu kikitama kindlasti need, kellele on meeldinud varane Boo Radleys, või ka bändid nagu Hüsker Dü või Sugar.

https://soundcloud.com/mumrunner/

https://www.youtube.com/watch?v=t8VCsnd4wps

WÜRFFEL (EE)

Würffel alustas tegevust paar aastat tagasi ja on jõudnud tänaseks sillerdava edetabelipopi ja elektroonika piirimaile. Bändi kuuluvad multitalendist trummar Kaspar Kalluste, klahvpillimängija Tarvi Kull ning särav lauljanna Rosanna Lints. Trio debüütalbum «Beats & Bubbles» ilmus  selle aasta märtsis.  

https://soundcloud.com/wyrffel 

https://www.youtube.com/watch?v=FsfD3pZjVNM

Festivali ülejäänud esinejad tehakse teatavaks mai lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles