Cannes`i filmifestival numbrites

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme algab Prantsusmaal Cannes`is filmifestival, mis järjekorras juba 68.

The Local tõi ära festivali numbrites.

0 – selle numbriga tähistatakse selfie`sid, kuna neid ei ole sel aastal punasel vaibal lubatud teha. Festivali direktori Thierry Frémaux sõnul keelati enesepildid, kuna need jätavad mulje organiseerimatusest ja tekitavad massikogunemisi.

1 – vaid üks naisrežissöör on seni sel filmifestivalil saanud peaauhinna Kuldse Palmioksa. See režissöör on Uus-Meremaalt pärit Jane Campion ja tema 1993. aasta film «The Piano».

Filmifestivali korraldajad on tunnistanud, et meesoost režissööride filme on võistlemas alati märgatavalt rohkem. Sel aastal avab festivali naisrežissööri Emmanuelle Bercot' film «La Tete Haute». Sel aastal antakse välja ka eriauhind parima naisrežissööri tööle.

9 – just niipalju on liikmeid Cannes´i filmifestivali žüriis, viis meest ja neli naist. Žüriid juhivad vennad Joel Coen ja Ethan Coen.

Žüriisse kuuluvad veel Jake Gyllenhaal, Sienna Miller, Sophie Marceau, Rossy de Palma, Guillermo del Toro, Xavier Dolan ja Rokia Traore.

60 – nii pikk on Cannes`is punane vaip – 60 meetrit. Igal esilinastusel on uus vaip, mis tähendab seda, et päevas kulub 180 meetrit punast vaipa.

83 – sellise arvu filme näeb selle aasta Cannes´i festivalil, nende seas ka 53 filmi, mis on ametlikus linastuses ning neist 19 kandideerivad peaauhinnale.

468 – nii palju on Cannes´is filmifestivali ajal turvakaameraid. Eriti jälgib politsei festivali põhipaiga La Croisette´i ala, kus tavaliselt festivali ajal kuritegevus kasvab.

500 – Cannes`i festivali turvab lisaks kohalikele politseinikele veel 500 lisapolitseinikku, kuna suure ürituse ajal leiab aset rohkem kuritegevust. Enamik lisapolitseinikest kannab tsiviilriietust.

4500 – nii palju peaks saabuma Cannes´i ajakirjanikke festivali kajastama.

31 500 – selline arv inimesi on saanud Cannes`i filmifestivalile akrediteeringu, selles ei ole ajakirjanike arvu.

210 000 – Cannes`i rahvaarv kasvab festivali ajaks 210 000 inimeseni. Tavaliselt elab seal 70 000 inimest, kuid siis see arv kolmekordistub.

20 miljonit – see on Cannes`i filmifestivali eelarve eurodes. Pool sellest summast pärineb Prantsuse maksumaksjatelt, ülejäänud osa sponsoritelt.

Cannes´i filmifestivali selle aasta plakatil on näha näitlejannat Ingrid Bergmani. Festival kestab 13. – 24. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles