Online-intervjuu: vastas Alari Kivisaar

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alari Kivisaar
Alari Kivisaar Foto: Helin Loik/ Autoleht

Meelelahutusportaali Elu24.ee lugejate küsimustele vastas raadio Sky Plus hommikumees ja TV3-e saate

«Võta või jäta»

juht Alari Kivisaar.

Millise mehega on läbi aegade kõige parem ja meeldivam olnud teha hommikuprogrammi?
Eks ikka selle mehega, kellega algusest peale on tehtud – Rain Kelk.

Kuidas raadiosse tööle said?
Esimene raadio oli Raadio Tartu. See oli väga ammu ja tol ajal oli täiesti iseenesest mõistetav, et kes oli klubis (kultuurimajas) diskor, see ka raadiosse tööle sai.

Noil ammustel aegadel rääkis DJ diskol samamoodi lugude vahele nagu praegu raadios.

Mingeid playliste ei olnud ja diskorid käisid raadios tööl oma plaadikohvritega. Kuna viibisin ka isiklikult Raadio Tartu sünni juures, siis nii ta läks.

Kui sul antaks valida, kas jääksid Sky Plusi või vahetaksid raadiojaama ja töötaks mõnes teises raadiojaamas?
Kindlasti vabatahtlikult ma Sky Plusi ühegi teise raadiojaama vastu ei vahetaks. Milleks peakski??? Kollektiiv on tore ning professionaalne ja raadio on number 1 Eestis.

Ainult uskumatult hea pakkumine paneks mind mõtlema. Paaril korral on üritatud mind ka üle osta, aga pole õnneks õnnestunud :).

Kas kuulad ka ise Sky Plusi vabal ajal? Ning kas oma töö tõttu tead eesti raadiotes hetkel KÕIKI laule peast?
Vabal ajal ma ei kuulagi muusikat ja ma ei tea isegi kõiki Sky Plusis mängitavaid lugusid peast. Ütlen ausalt, ma ei tea isegi kõiki esitajaid.

Kuna hommikuprogrammis on olulisem sõnaline osa, siis muusikasse süveneda pole lihtsalt alati aega.


Kas hommikuprogrammis koos Märxi ja Kelguga on olukord mõnikord ka niivõrd pingeliseks läinud, et tahaksid minema minna või oled mõelnud, et mida paganat nad teevad!?
Ei ole. Ma VÄGA loodan, et kuulajad mõistavad nalja ning saavad aru, et meie omavaheline nägelemine on lihtsalt üks sõbralik - või enam-vähem sõbralik :) - lõõp.

Kui hommikuti nii vara tõusete, siis mis kell õhtul uni peale tuleb?
Uni tuleb peale juba kell üks päeval. Päeval magada aga ei tohi, sest siis ei tule õhtul und ja öö jääb lühikeseks ja järgmine päev tahad veel rohkem magada jne. Nõiaring.

Kuidas saab üks inimene nii vaimukas olla? Naeran vahel suure häälega te jutu üle, mõne nalja peale annab ikka tulla. Kas kodus ka sama lahe? Kui jah, tahaks olla te naise asemel. Igal juhul kõike ilusat ja tehke ikka hommikuti me tuju rõõmsaks! Olete parim!
Samamoodi nagu kirurg kodus ei opereeri, ei tulista ka mina kodus pidevalt mingeid kahe- ja ühemõttelisi nalju. Pealegi, minu naisele minu naljad eriti peale ei lähe.

Tegelikult mind häirib kui mind naljameheks peetakse. Milling ja Normann on naljamehed. Mina ei ole! Ma ei lähe kunagi eetrisse selle mõttega, et vot kus nüüd ma alles kukun nalja viskama.

See kõik, mis ma seal räägin või teen, tuleb iseenesest ja kui see kellelegi naljaks tundub, on tore.

Kuidas suudad olla alati energiline jutumees? Kas see on kaasasündinud anne või oled
harjutanud?

Eks siin ole nii annet kui harjutamist. Rohkem siiski esimest.

Kui mingit kaasasündinud annet pole, võid harjutada ja õppida lõpmatuseni aga üle keskpärase tulemuse ei saavuta kunagi. See kehtib kõikide elualade kohta. Ole sa siis sportlane, ajakirjanik või poliitik.

Räägi mõnest saateveast, mida ei ole eetrisse lastud?
Raadios lähevad kõik vead eetrisse, sest «Hommikuprogramm» on otsesaade.

Teles tuleb ikka üht-teist ette. Seda, kuidas kohvritüdrukud trepist alla kukuvad, pole tõesti eetrisse lastud :).

Kuidas suhtub sinu pere sinu raadiotöösse?
Positiivselt.

Kui suur on Rain Kelgu kelder?
Suurus ei oma tähtsust, kõrgust peab olema. Muidu ei saaks jõhkra seksimängu käigus inimest kettidega lakke tõmmata.

Millised on Teie omavahelised suhted Ingrid Tähismaaga praegu? Kuuldavasti ei ole ta teist just head rääkinud?
Ma ei ole küll suhtes Ingrid Tähismaaga, aga läbi saame hästi. Paljugi, mida keegi kunagi öelnud on. Ega ma ise armastan ka teinekord liigselt lõugu lõksutada.

Kas oled «Naabrist parem» võitjatega ise ka rahul?
Kõik finalistid olid auga võidu välja teeninud. Kahjuks sai võita ainult üks. Rahul.

Kas plaanid ka millalgi «Võta või jätasse» osalema minna?
Hmm, rumal küsimus. Kes siis saadet juhiks? Tegelikult tahaks kohe hirmsasti ise kunagi teispool lauda seista ja seda tunnet kogeda, mida mängijadki. Kahjuks pole see võimalik.

Mis tunne oli Ameerika «Võta või jäta» saatejuhiga koostööd teha?

Ega Eesti inimene tegelikult ei hoomagi, kui suur staar Howie Mandel tegelikult on. Lahe oli selle toreda inimesega kohtuda ja eetriväliselt suhelda.

Saate tegemine oli töö nagu töö ikka. Kuna usakad tegi selle saate Ameerika tarbeks, siis minu roll oli seal pehmelt öeldes tagasihoidlik.

Mille järgi te saatesse kohvri valijat valite? Küsimus tuleneb sellest, et eelmises hooajas oli jutt, et a’la tule saate publikusse ja saad eelisjärjekorras saatesse kohvri valijaks... Ok, käisin siis seal aprillikuus juba ja siiani ei ole võetud ühendust isegi mitte selleks, et öelda, kas saan saatesse või ei, ega miskit...

Samamoodi võiks viriseda, et miks ma lotoga ei võida. Iga nädal mängin aga ei midagi. Soovijaid on väga palju ja saateid on vähe. Midagi pole teha, kõik mängu ei pääse.

Pealegi mina mängijaid ei vali ja näen neid reeglina esimest korda alles salvestusel.

Kas on tulemas mõni uus saade, mida juhid sina?
Ei. Vähemalt mitte midagi sellist, millest praegu veel rääkida saaks. Kuna olen ise suur «Võta või jäta» fänn, siis loodan, et see jätkub veel kaua.

Alari, kas tahaksid ise «Tõehetke» juhtida?

«Võta või jätat» selle saate vastu ei vahetaks.


Tean, et tegeled fotograafiaga ja pildistad igasuguseid putukaid ja põrnikaid. Oled sa tähele pannud, mis värvi on kapsaliblika silmad?
http://www.alarifoto.com/?pid=34

Milline oli Sinu esimene fotoaparaat ja mida kõige rohkem meeldib endale pildistada?
Lapsepõlves mingi Smena. Minu esimene «päris» fotokas oli Nikon D50. Meeldib pildistada loodust. Liblikad on ühed kindlad lemmikud. Samuti vesi, olgu see siis meri, jõgi või järv.

Millise välismaise/eestimaise loodusfotograafi loomingut sa kõige rohkem imetled?
Näiteks www.zacekfoto.ee.

Mis kohale mõeldes tuleb naeratus näole?

Eks neid kohti ole mitmeid, mis ühel või teisel põhjusel naeratuse näole toovad. Olgu see siis kodu või kauge Dubai, looduskaunis Saaremaa või hoopis restoran Elevant.

Kui oleks valita, kas hea vein või seks, kumma valiksid?
Milleks valida? Saan endale mõlemat lubada.

Kas sulle maatöid meeldib teha?
Mulle täitsa meeldib MÕÕDUKALT midagi nokitseda. Meelsasti näiteks trimmerdan või parandan aiaväravat. Tõsist maatööde tegijat minust ilmselt poleks.

Miks sa arvad et sa oled kõige parem, väga halb on kuulata kuidas sa teisi alavääristad!
Oleneb sellest, mida silmas peetakse. Kui mind on seitse aastat järjest tunnistatud Eesti populaarseimaks raadiohääleks, siis julgen arvata, et olen sellel alal üsna hea.

Parem ja parim on aga üldse väga suhteline mõiste ja sõltub sellest, kelle mätta otsast vaadata.

Mulle on aeg-ajalt ikka ette heidetud, et olen ülbe eneseimetleja ja ütlen teiste kohta halvasti. Reeglina on süüdistajad kompleksides ja alaarenenud huumorimeelega või soovivad lihtsalt kadedusest sitasti öelda. Eesti värk. Kahju.

Kas Lexusega metsa sõitmine mutukaid pildistama on mingi poos? Lepiksoni ei saa Sust ju kunagi. Ning miks raadios reklaame tehes Su hääl kõrgelt kiunuvaks muutub? Oleksid nagu lapsepõlves pioneeri juht olnud. Kas põed mingit telekate fetiši? Et suurem ja uhkem. On tegu mingi lapsepõlve traumaga vaimses plaanis? Kas telenäoks olemine on Su lagi? Pead ennast mingis formaadis tiksudes eriliseks staariks, kes võib kõigile vett peale lasta. Ja ära hakka et tee ise paremini jne. No ei tee. Ega kavatsegi. Soovitaks pigem vähem punnitamist ja rohkem loomulikust.
Vot see on üks tore küsimus ja haakub kenasti eelmise küsimuse vastusega. Tegelikult siin ju suurt midagi ei küsitagi, aga lihtsalt üks lõbus lugemine intervjuu lõpuks.

P.S. Muideks, metsas käimiseks on mul teine auto ;)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles