Superstaarisaatest kukkus välja Karl Gustav Adamsoo

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Eesti otsib superstaari» kuuendas finaalsaates esitasid osalejad kaks laulu. Telefonihääletusel said vähim hääli Gertu Pabbo ja Karl Gustav Adamsoo. 

Kuuenda finaali esitused ja kohtunike kommentaarid:

Tantsumuusika:

MIKK MÄE - Kygo «Stole The Show» 900 7307

Tanel Padar: Selline pauer-diskomuusika on mulle alati väga istunud. Sinu esitus oli kindlasti parem kui originaal, sest originaalist pole mul õrna aimugi.

Maarja-Liis Ilus: Mulle jättis su etteaste hea mulje. Kohati muidugi need tantsutüdrukud röövisid pisut tähelepanu, aga sa oli orgaaniline ja tõestasid, et sa võiksid  vabalt teha ka tantsulisemat muusikat. Sinu hääles oli piisavalt teravust, rütmiline täpsus, falsetinoodid läksid täppi hoolimata sellest, et sa ikkagi liigutasid ennast.

Rein Rannap: Mina kuulasin need originaalid läbi eile. Originaalis on see lugu sensuaalne, aga sinu puhul me täna kuulsime rohkem sellist põhjamaist kargust, rahu, selgust. Õnneks ei olnud põhjamaiselt karged need tantsutüdrukud. Tegelikult ongi nii, et kuigi sa laulsid, et at least we stole the show, siis tegelikult varastasid selle show ikka need vahvad tüdrukud.

Jarek Kasar: Tegelikult päris niimoodi ei olnud. Väga lahe esitus oli, ma arvan, et see on üks sinu parimaid siin saates. Vanemad inimesed tihti arvavad, et tantsumuusika on arutu kloppimine. Vaidleksin vastu - tantsumuusika võib olla ka väga hariv. Mul tuli meelde mu esimene kokkupuude tantsumuusikaga. Käisin elus esimest korda diskol, olin selline noor poiss, ja kutsusin tüdruku tantsima. Siis tantsimime ja pärast sain molli. Mitte tüdruku, vaid tüdruku venna käest. Ma ei teadnud seda siis, aga nüüd tean, et alati tuleb tütarlapse vennale enne tantsimist jook välja teha. 

KARL GUSTAV ADAMSOO - Sigma «Nobody To Love»  900 7301

 

Maarja: Kindlasti peab elus proovima elus erinevaid asju, aga mulle on üsna selge, et see ilmselt ei ole sinu kõige tugevam külg. Sinu hääles on nii palju värve, aga see lugu näitas nii kitsast kohta sinu hääles. Seda jõulisust, mõnusat kärinat seal ju oli, aga see muutus nii monotoonseks, et kui ma tahtsin mõelda, mida sinu esituse kohta öelda, siis vokaali osas mul ei olegi nagu midagi kommenteerida.

Rein: Vähemalt mina peaks silmad kinni kuulama, sest muidu jääd neid tantsijaid vaatama ja minut viiskümmend on nagu viuhti möödas ja oled suu peale kukkunud... Väga hea loovalik, isegi mulle oli väga hästi tuttav see. Aga üldiselt olengi suu peale kukkunud.

Jarek: Mulle küll meeldis. Oli selline happy and gay. Jah, see on positiivne kommentaar. Mul oli sel nädalal palju autoga sõitmist ja ükskõik, mis sagedusele ma raadiot ei keeranud, alati tuli seesama lugu. Lõpuks see korralik küte tundus hästi uinutavana. Vahelduseks olekski sinu versioon, mis oli robustsem, toorem, nurgad olid autotune'iga silumata. See olekski vahelduseks väga ergutav olnud. Minu arust ei olnud monotoonne. Kahtlemata võid sa täitsa vabalt ka seda stiili viljeleda.

Tanel: Mulle meeldib su hääl, kui sa kõrges registris laulad. Minu jaoks ei jäänud igavaks, minu jaoks oli piisavalt palju pinget. Kui Rein teadis seda lugu, siis pean ka mina tunnistama, et ma teadsin seda lugu.

KRISTJAN KANNUKENE -  OMI «Cheerleader» 900 7308

Rein: Jaa, Kristjan, tagasiminek klassikalise altviiuli juurde saab sul raske olema. Sa eemaldud sellest järjest kaugemale. Sinu puhul ei teki kunagi küsimust, et kas see on originaalist parem või halvem, mis sa teed, sa teed seda lihtsalt erinevalt. Su omapära on alati alles. 

Jarek: Ma ei tea, kas sa oled näinud sellist filmi nagu «Kuum pirukas»? Või üldse need Ameerika noorte seiklusrikkad komöödiad, kus on alati üks nohik ja siis tulevad juba asja väga hästi teadvad naisterahvad ja õpetavad ta välja. Umbes selline mulje jäi sinu esinemisest. Aga ma arvan, et kui sa treenid, võib sinust saada Stifler küll! 

Tanel: Seda oli hästi näha, et sa end päris mugavalt end selle situatsioonis ei tundnud. Said selle tükiga ka hakkama, aga ilmselt tunneksid end kusagil mujal paremini. Näiteks Skrillexi kontserdil, seal ma käisin ise ka.

Maarja: Sinul olid seni kõige kuumemad tantsutüdrukud ja seal keskel noormees, et kuhu ma küll sattunud olen... Aga laulsid ikka nagu alati. Aga üldiselt huvitav etteaste.

JÜRI POOTMSANN - Mr Probz «Waves» 900 7305

Jarek: Peab küsima oma sisemiselt Monica Tuvilt, kas ta tahtis tantsida sinu numbri järgi ja ta tahtis seda teha! Selles suhtes number õnnestus.

Tanel: Jaa, Jüri, sul on nii huvitav hääletämber, et see sobib nii jazzi, souli kui ka klubimuusikasse. Mulle väga meeldis. Väga hea.

Maarja: Sa oskasid sellest meloodiast võluda välja veel rohkem muusikat, kui selles originaalis on. Seda oli hästi kihvt jälgida. Kogu tervik oli maitsekas ja väga šikk.

Rein: See on ju nagu naturaalkitarri saatel esitatav folklaul tegelikult, lihtsalt rütm on taga pandud. Sellisele folklaulu maalähedase lihtsusega said sa päris kenasti hakkama.

GERTU PABBO -  DJ Fresh feat. Ella Eyre «Gravity» 900 7309

Tanel: See voor oli mulle piinarikas ja raske, kuid lõpp oli kena. Minu arvates oli see kõige terviklikum esitus.

Maarja: Mulle meeldis tänane tantsuvoor ja mulle meeldis sind jälgida koos tantsutüdrukutega. Te sulandusite tõesti ühte, sellised saatuslikud naised, sellised natuke julmad. Su hääl tuli hästi välja nii alt kui ülevalt registrist, nii et väga tubli esitus.

Rein: Sinu puhul ei saa küll kunagi öelda, et keegi sult tähelepanu varastaks. Sa särasid nagu staar nende tüdrukute keskel. Su esitus oli nagu küpsusest pakatav puuvili.

Jarek: Su laulmine meeldis nagu alati, aga tervikuna oli see number kuidagi kohmakas või sa tundsid end ebakindlalt. 

Laul kodust:

KARL GUSTAV ADAMSOO -   Ott Lepland «Kodu» 900 7301

Maarja: See on Otil väga hästi õnnestunud laul. Sa tegid seda üsna sarnaselt originaaliga ja seetõttu paratamatult tekib võrdlus. Mina pigem hindan seda, kui tehakse oma panus, sest siis ei teki seda võrdlusmomenti. Sa olid üsna sarnane hääle poolest Otile, kui kuna sul pole nii palju kogemust, jäid sellele pisut alla. Aga kena tervik oli siiski.

Rein: Minu meelest sellel laulul on suhteliselt staatiline meloodia ja see kindlasti ei aidanud sulle kaasa ja ei pakunud võimalusi laiemal skaalal näitamiseks. Aga ma ei tea, millest see tuleb, taas sa oled tekitanud minus visuaalse paralleeli. Minu arust oled sa nagu Supermani filmist, see suurte prillidega nohik seal kantseleis istub. Mure on selles, et tahaks vahel seda teist poolt ka näha, seda Supermani osa. Too seda meile välja.

Jarek: Su laulmine oli natuke nutune. Nagu oleks peol koduvõtmed ära kaotanud ja lõdised seal maja ees. 

Tanel: Eks Oti laulude laulmisega on see oht, et Ott elab sügavalt läbi neid lugusid ja paneb sügavat emotsiooni sinna sisse. Laulmisel häirisid mustad noodid. 

 

JÜRI POOTSMANN - Curly Strings «Kauges külas» 900 7305

 

Rein: Kui sa eelmises laulus laulsid folklaulu rütmi saates, siis nüüd oligi päris folklaul. See maalähedus on sul täiesti olemas. Ootasin huviga, kuidas sa lahendad selle rea: "aga noorel neiul neist ei piisa". 

Jarek: Minu arust oli just maalähedust vähe. Olid mingid maitsetud glissandod, neid oli jube palju. Natuke must oli ka. Aga kes meist ei igatseks käia suvel maal. 

Tanel: Sellest loost on täiesti maailmaklassi versiooni teinud Estonian Voices ja see võiks vabalt olla ka jazzilugu. Aga see maalähedus on juba sinna teksti sisse kirjutatud. Ma ei tea, miks mitte... Sa näitasid seda lugu hoopis teise külje pealt. Ta oli küll folgilaadne toode, aga nagu ma enne ütlesin, panen sulle jazzile, soulile ja diskole juurde folgi.

Maarja: Mulle väga meeldis see lähenemine, kuidas te tegite. Mõnusalt varieerisite ja olite lõbusad selle juures. Ma üllatusin väga positiivselt.

KRISTJAN KANNUKENE -  Kait Tamra «Kodu» 900 7308

Jarek: Väga hästi tunnetatud laulmine. Sa oled selline laulja, et kui tuled lavale, ei pea sa mitte muhvigi tegema, et mõjuda. Sa lihtsalt oled laval, sina ja mikrofon, laulad ja juba on kõik asjad olemas. Super!

Tanel: Sinu esituses oli koduigatsust natuke tunda küll. Emotsioon, mida suudad ühe loo sisse panna, on kadestamistväärt.

Maarja: Just selline peakski olema kõlapildilt ja tervikult laul meie kodust just nendele, kes tõesti hindavad ja armastavad meie väikest Eestit. Selline hästi pidulik ja pühalik oli see esitus. Väga hästi tehtud.

Rein: Väga mõjuv! Sa valitsed kuulajat iga silbiga. Kui siin oli päevitamisest juttu, siis ma arvan, sinul, Kristjan, jääb küll teistest vähem aega, et teiseks juuniks pruuniks saada.

GERTU PABBO  -  Siiri Sisask «Ema süda» 900 7309

Tanel: See oli väga kaval valik tänasesse pühapäeva. Ma usun, et kõik emad ja vanaemad on liigutada. Mul on selle looga oma suhe. Kui ma seda pealkirja näen, siis ma ikka kujutan ette selliseid toredaid memmedeansambleid seda esitama. Aga selliselt akustilise kitarriga noore tütarlapse esituses andis see loole hoopis teise sisu ja olemuse.

Maarja: Mulle meeldib see tänane tervik kõige rohkem siiane. Selline helge, puhas, ilus. Ma väga nautisin neid kõrgeid falsetinoote. Kohati natuke liiga teravaks läks, kui sa hakkasid täishäälega laulma, aga see on minu jaoks asi, millega tööd teha. 

Rein: Meil siin paberites on märgitud, et sa esitad Siiri Sisaski versiooni, aga mul on õudselt hea meel, et sa ei muutnud ära nii palju noote kui Siiri on seda teinud. Ma olen igasuguse ümbertöötlemise tuline pooldaja, aga meloodianoodid tasuks rahule jätta. Sul oli väga hea esitus. Ma tõstaksin esile lühikesi noote ja veel rohkem pikki noote, kus sa hoidsid viimistletud kõla ja vahel lasid meil kuulda ka naturaalset, loomulikku vibratot.

Jarek: Mulle meeldis, et su esitus oli niivõrd habras. 

MIKK MÄE - Jaak Joala «Mu kodu» 900 7307

Maarja: See lauluvalik ei ole kindlasti lihtne, sest seda lugu teavad kõik nii hästi. Mulle meeldis, et sa laulsid seda lihtsalt, ilusasti, nii nagu see loodud on. See lugu andis võimaluse näha, kui ilus hääl sul on. See sobis nii hästi selle looga ja see etteaste oli nii musikaalne. Ma unustasin hetkeks ära, et on saade ja jäin kuulama.

Rein: See on kindlasti, nagu öeldakse, the kodulaul - kõige kodulaulum kodulaul. See oli väga hea, et sa tegid seda ilma dramatismita, nii nagu on ka originaal Joala esituses. Sinu esitus oli natuke unine ja sa jäid omaette seal ja ei kiiranud publikusse oma tundeid. Kiirete lugude puhul on sul vastupidi olnud.

Jarek: Mina kuulasin sind, Mikk, ja mõtlesin, et oh, küll tahaks koju. Mitte nagu tavaliselt, et kuulan su esitust ja mõtlen, et tahaks koju ära saada, vaid seekord tekitas mus tunde, et nüüd peaks koju minema. Väga ilus etteaste.

Tanel: Ka mina nautisin ja ka mina tahtsin koju. Ma tahtsin Jareku koju, sest Jarek pidi hästi süüa tegema. Aga mulle meeldis su esitus ja suur aplaus ka bändile ja bäkilauljatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles