Galerii ja video: Rahvusvaheline Kanepimarss Tallinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval toimus Eestis esimest korda Rahvusvaheline Kanepimarss, mis algas kell 16.20 kõnekoosolekuga Tallinnas Raekoja platsil. Kella 18 paiku marsiti kontserdi- ja peopaika klubisse Snake House aadressil Telliskivis, kus alates kella 20st sai nautida mitmekesist muusikaprogrammi.

Foto: Viktor Burkivski

Sündmuse eesmärgiks oli avaldada toetust Eesti kanepipoliitikat reformida soovivatele poliitikutele ning juhtida tähelepanu asjaolule, et praegune õiguslik olukord ei ole optimaalne patsientidele, riigile, politseile, noortele ega ka kanepitarvitajatele.

Foto: Viktor Burkivski

Raekoja platsil ning rongkäigus nägi lippe kirjadega “Kanep legaalseks” ning “Jah kanepiaktsiisile”.

Kohapeal jagati Eesti Kanepiliidu koostatud infovoldikuid, mis juhivad kanepitarvitajate tähelepanu võimalikele terviseriskidele ning õpetavad tarvitamisel riske maandama. Korraldajate eesmärk ei olnud  propageerida kanepitarvitamist, nad kutsusid osalejaid järgima Eesti Vabariigis kehtivaid seadusi.

Foto: Viktor Burkivski

Ülemaailmne kanepimarsi päev sai alguse 1999. aastal ja on levinud umbes 80-sse riiki.

Eestis  korraldati kanepimarssi tänavu esimest korda suuremalt ja ametlikumalt. Mitmel pool maailmas toimus samal päeval palju debatte, jagati teadusuudiseid, vaadati dokumentaalfilme, korraldati  kontserte jmt.

Foto: Viktor Burkivski

Rahvusvahelist Kanepimarssi korraldasid Eestis varasemate Kanepikohviku aruteluõhtute ning Tartus 20. aprillil kanepireformi toetuseks korraldatud sündmuse eestvedajad, teiste hulgas Elver Loho ja Madis Masing.

Viimati võis neid näha 1. mail Tartus kütuseaktsiisi tõusu vastasel meeleavaldusel, kuhu nad olid tulnud pakkuma oma lahendust riigi rahaprobleemidele, hoides kõrgel lippu kirjaga “Jah kanepiaktsiisile!”

Õhtusel kontserdil klubis Snake House astusid üles: Peedro Sandalos & Ganj  Wald, Queen Elisabeth, Tagasi Tulevikku, Jaakko-Priidik Hallas, Estrada Orchestra, Meisterjaan & Johannes Ahun, Gorõ Lana, Selektor Babek ning Miguel and the Time Travelers.

Vaata pildigaleriid ja videosid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles