Pärnus avatakse nostalgianäitus «Me oleme 90ndate lapsed»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitus «Me oleme 90ndate lapsed»
Näitus «Me oleme 90ndate lapsed» Foto: Rüütli 23

11. mail avatakse Pärnus, kultuuriklubis Rüütli 23 eriline näitus «Me oleme 90ndate lapsed», mis peaks tekitama nostalgilisi tundeid paljudes.

Näitus loob ülevaate lapsepõlvest 90ndate Eestis, alustades lasteaiaaastatest ning lõpetades varateismeeaga algklasside lõpus. Värskete läänetuulte puhangus jõudis eesti poelettidele palju moodsat kaupa, mille soetamiseks ei olnud tarvis tutvusi taksojuhtidega ega Kanada onupoega. 

Ehk mäletate veel vilkuvaid tosse ja triibuga dresse? Või mäletate, kuidas ema enne 1. septembrit lasi juuksuris teile uhiuue potisoengu lõigata? Jaa lõpuks ometi voolas uksest ja aknast sisse raadiolainetena lääne popmuusika, mille ebajumalatest sõnumikandjate näolapid kaunistasid postritena meie seinu ja kapiuksi. Kindlasti mäletate klassiõhtuid silmapilgutamismängude, sõbraraamatute ja Marie küpsistega, mida keegi ei söönud; blayback showsid, kus oma taaskehastuse leidsid muusikud ansamblitest Aqua, Backstreet Boys ja Black Velvet.

Näitusele on oodatud kõik 90.ndate lapsed ja nende vanemad, kellega piinlikuse ja nostalgiaga ajas tagasi rännata. Kindlasti on oodatud külla tänapäeva «nutiajastu» põlvkond.

Näitus avatakse Pärnus 1. mail kell 18:00 aadressil Rüütli 23

Lisainfot võite leida Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles