Teismeline rahaboss sai kaltsukas šoki: ma ei lähe sinna enam kunagi!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teismeline rahaboss
Teismeline rahaboss Foto: TV3

Täna algas TV3s uus sari «Teismeline rahaboss», mille avaosas sai noor neiu Timea-Helen kuuks ajaks enda kasutada pere rahakoti, milles oli 3000 eurot.

«Teismeline rahaboss» on tõsieluline sotsiaalne eksperiment, mille iga osa peategelaseks on teismeline, kelle kasutada jääb kuu aja jooksul perekonna kogu teenistus. Just lapse käes on võim kõiki otsuseid langetada ja raha kulutada või siis hoopis kokku hoida.

Avaosa kangelaseks oli Valgamaal elav 16-aastane Timea-Helen, kes on harjunud saama kõike, mida ta soovib. Firmakosmeetika, riided ja ehted, reisid ja iluteenused on võimalikud tänu vanemate heale toimetulekule. Taskurahagi antakse lahkelt. Kui rahabossi seisus ja summa käes, oli neiul aga aeg mõelda, kas prioriteediks saab sõbrannadega šoppamine või teiste pereliikmete vajaduste katmine.

Esmalt ehmatas ta vanemaid sellega, et andis mõlemale ainult 120 eurot kuuraha. Kuu söögirahaks arvestas ta alguses 270 eurot, kuid väikest poeskäiku korrigeeris ta summa 500 eurole. Väljas einestamise asemel käidi söömas vanaema juures.

Timea üheks sooviks kättesaadud raha eest oli osta endale käekell. Kahe nädala pärast ostiski neiu endale 350-eurose Michael Korsi kella, mis oli plaanitust veidi kallim.

Pärast arvete maksmist üllatas Timeat, kui vähe raha alles jäi. Kuu alguse arvestuste järgi pidi Timeal 3000 eurost alles jääma 150 eurot. Alles oli 120 eurot, mis oli justkui terve kuu välismaal olnud isale mõeldud raha. Isa arvas, et kui Timea oleks kella ostmata jätnud, oleks tal põhjust rõõmustada. Ta kahtles, kas tüdruk oleks ilma finantsnõustaja abita hakkama saanud.

Saate üheks värvikamaks hetkeks oli käik second hand poodi. Stilist püüdis tüdrukut veenda, et second hand on lahe ja ilus, kui Timeal oli oma arvamus: «See oli nii kohutav kogemus! Ei ole ikka meie teema see... Ma olen siiamaani šokis. Ma ei lähe enam sinna mitte kunagi. See oli mõttetu.»

Timea otsustas ema ehmatada ja ostis talle kaltsukast roosa võlts-Chaneli käekoti. Ema reaktsioon oli ootuspärane ja ta küsis: «Kui mõni tuttav oleks teid seal näinud, mis siis oleks teinud?» Timea ütles, et siis oleks kuskile peitu läinud: «Ega väga ei taha liikuda sellistes kohtades, kui mingi tuttav vastu tuleb.»

Vaata TV3 saadet:

Copy
Tagasi üles