Täna algab Plektrum

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DJ Jennifer Cardini astub üles Plektrumi laupäevasel kontserdiõhtul Von Krahlis
DJ Jennifer Cardini astub üles Plektrumi laupäevasel kontserdiõhtul Von Krahlis Foto: Plektrum

Esmaspäeval, 8. septembril algab kuuendat korda toimuv Visuaalsete helide festival Plektrum. Seitse päeva kestev digitaalse kultuuri festival toob Tallinnasse nii audiovisuaalset meelelahutust kui ka sisuka haridusprogrammi.



Festivali tähtsündmus on klubiõhtu Linnahalli fuajees reedel, 12. septembril. Õhtu peaesinejatena astuvad üles DJ Deep Prantsusmaalt ning kolmel videoekraanil esinev mainekas Saksa disaini- ja VJ-kollektiiv Pfadfinderei.

«Pfadfinderei on ühteaegu nii Euroopa üks kuulsamaid VJ-esinejaid kui ka disainibüroo. Nende klientideks on teiste seas ülemaailmsed suurkorporatsioonid Adidas, Levi’s, BMW ja Nike. Pfadfinderai’lt pärineb ka näiteks MTV stuudiote kujundus,» kommenteeris festivali korraldaja Enar Essenson.

Plektrumi vältel on Tallinna kesklinn täidetud videonäituste- ja installatsioonidega. Filmihuvilistele on festivalil Jaapani animatsiooni ja eksperimentaalkino eriprogrammid «Digista» ja «Open Art Animation».

Laupäevane kontsertpäev Katariina kirikus ja Von Krahli Teatris pakub audiovisuaalseid elamusi nii klassikalise muusika kui Eesti elektropopi austajatele.

Festivalil on ka mitmekülgne tasuta haridusprogramm: ööülikooli avalik loeng, seminarid, töötoad, mõttekojad ja vestlusringid, kohtumised kunstnikega, VJ-kool, kus saab õppida videoklippide miksimist, jpm.

«Kindlasti ei maksa arvata, et festivali nii öelda tõsisem osa on jõukohane vaid valdkonna professionaalidele. Enamik üritusi pakub ennekõike üldhariduslikku kuulamist ja kaasalöömist. Kõik on väga teretulnud!» rõhutas Essenson.

Lisainfo: www.plektrumfestival.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles