Adam ja Eva põgenesid Mallorcal safaripargist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šimpansid
Šimpansid Foto: SCANPIX

Vahemeres asuva Mallorca saare Sa Coma safaripargist põgenesid selle nädala esmapäeval kaks šimpansi, tekitades pargi külastajate seas paanika.

Primaatide paar, isane Adam ja emane Eva põgenesid koos, edastab The Local.

Umbes 70 kilogrammi kaaluvad loomad jooksid pargis amokki, rünnates teisi loomi ja lõhkudes hoonete aknaid.

Külastajad põgenesid kas oma autodesse või otsisid varju pargi restoranist.

Ahvide põgenemine käivitas otsimisoperatsiooni, milles osalesid nii politsei, spetsiaalne loomapüüdmisüksus kui loomapargi esindajad.

Põgenemine lõppes sellega, et emane Eva hukkus, kuid isane Adam on seni vabaduses.

Baleaari saarestiku, mille hulka kuulub ka Mallorca, loomakaitsjad nõuavad uurimist, millised olid nende ahvide elutingimused ning miks nad põgenesid.

Samuti kritiseeriti seda, et safaripargis ei peeta kinni julgeolekumeetmetest.

Organisatsiooni Animanaturalis teatel on primaatide eluolu selles pargis väga vilets ning neile loomadele ei ole võimaldatud sobivaid tingimusi.

«Kitsastes ja ebasobivates tingimustes elamine tekitab loomadele, kaasa arvatud šimpansidele stressi. Ei tasu imestada, et Adam ja Eva põgenesid. Loomaaialoomad ei saa olla normaalsed, kuna nad on vangis,» sõnas loomakaitsja Guillermo Amengual.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles