Valge Daami linn toob heinakuul taas kokku joogahuvilised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joogafestival 2014 Haapsalus. Kohal oli ka presidendiproua Evelin Ilves noore mehe seltskonnas.
Joogafestival 2014 Haapsalus. Kohal oli ka presidendiproua Evelin Ilves noore mehe seltskonnas. Foto: Karli Saul/SCANPIX

18. ja 19. juulil leiab Haapsalus aset juba neljandat korda rahvusvaheline Joogafestival, mille teemaks on seekord «Tasakaal».

Foto: Karli Saul/SCANPIX

Õpetusi jagavad parimad joogaõpetajad Eestist ja välismaalt, peaesinejaks on Dr Omanand Guruji Indiast. Huviline saab proovida 12 joogastiili ning kuulata loenguid ja osaleda töötubades. Kokku on programmis üle 40 kavapunkti, lisaks lasteprogramm ja mitmekesise valikuga tervisekaupade bazaar. Festivalialal ja kultuurikeskuses pakutakse tervislikku taimetoitu.

Füüsilised joogatunnid, kaunid kontserdid ja ekstaatiline tants toimuvad Haapsalu Piiskopilinnuse hoovis, loengud ning rohkem vaikust ja keskendumist nõudvad töötoad on siseruumides. Sel korral on programmis osalejate soovil tunnid edasijõudnutele, naistele, rasedatele, beebidele, lastele ja teismelistele. Algajatele sobivad linnusehoovi joogatunnid. Siiski sobivad kõik programmipunktid iga taseme joogahuvilistele.

Foto: Karli Saul/SCANPIX

«Peaesineja oleme kutsunud otse Indiast, ta on võimas tervendaja ja kogenud joogi dr Omanand Guruji, kes esindab klassikalise jooga suunda,» räägib üks korraldajatest Merit Raju.

Teised välisesinejad on eelmisel festivalil välja müüdud tantraõpetaja Shashi Solluna ja Kiya Shanti ning Läti parimad joogaõpetajad Atis Zarins ja Shiva Vakya Siddha Baba ja särav tantsuteraapia juhendaja Maria Rós Mehhikost. Eesti esinejatest on tuntumad Jocke Salokorpi, Almer Jansu, Ingvar Villido, Tom Valsberg, Liina Ravneet Elvik, Gerli ja Ereli Järv, Reelika Rohtmaa jt.

Foto: Karli Saul/SCANPIX

«Joogafestival on lihtsalt hinge pidu ja inimesed, kes sinna kokku tulevad, on tõesti kõige sõbralikumad, südamlikumad ja arvestavamad, keda ma olen kohanud,» meenutab Merit Raju.

Igal aastal on olnud väga populaarne hommikune kella kuuene päikesetõusujooga. Põnevad on unejooga, sufi pöörlemine, tantra rituaal ja rasedate kõhutants – viimane ühe maailma tunnustatuma õpetaja käe all. Muusika, tants ja bazaar teevad korraldajate hinnagul festivali veelgi erilisemaks.

Foto: Karli Saul/SCANPIX

Merit Raju ütleb, et inimesi, kes on joogast ainult mõelnud, tuleb tavaliselt kokku 500-600. Teist samapalju osalejatest moodustavad need, kes on juba pikemalt joogaga tegelenud.

Festivalipassid on praegu saadaval soodushinnaga 45 eurot (kohapeal 65 eurot). Lisainfo: www.joogafestival.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles