Aasia suurimaid ooperiprimadonnasid Li Shengsu esineb Eestis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina ooperitraditsiooni suurimaid primadonnasid Li Shengsu esineb 28. mail Pekingi ooperi esilauljana Nordea kontserdimajas
Hiina ooperitraditsiooni suurimaid primadonnasid Li Shengsu esineb 28. mail Pekingi ooperi esilauljana Nordea kontserdimajas Foto: promo

Ooperitrupi esilaulja Li Shengsu on ainulaadse pekingi traditsioonilise ooperi tuntuim nimi. Aasia lavadel on ta sama hinnatud nimi kui läänes Monserrat Caballe või legendaarne Maria Callas.

Hiina ooperitraditsiooni suurimaid primadonnasid Li Shengsu esineb 28. mail Pekingi ooperi esilauljana Nordea kontserdimajas. Pekingi ooperi lavastus «Yangide naiskindralid» toob siia suurima aasia ooperitrupi, mis Eestit seni on väisanud.

Pekingi traditsiooniline ooper erineb vägagi lääne klassikalisest ooperist. See kujutab endast sünteesi erilisest laulustiilist, näitlemisest, dialoogidest, tantsudest, akrobaatikast, võitluskunstidest, värvikatest kostüümidest ja sümboolse tähendusega näomaalingutest.

Hiina Rahvuslik Pekingi ooperiteater esitab Nordea kontserdimajas  65-liikmelise trupiga iidsetel ooperikunsti traditsioonidel põhineva etenduse «Yangide naiskindralid», mille tegevus toimub Põhja-Hiinat valitsenud Songide dünastia ajal (960-1279).

Eestit esmakordselt väisav teatritrupp on asutatud 1955. aastal ning on oma 60 tegevusaasta jooksul lavale toonud enam kui 600 etendust.

Li Shengsu näitleja- ja lauljameisterlikkus on kõrgelt tunnustatud mitmete riiklike autasudega. Pekingi ooperis on ta aastast 2001.

Li Shengsu astub Mu Guingi rollis üles 28. mail Nordea kontserdimajas. Ooperilavastuse «Yangide naiskindralid» piletid on saadaval Piletilevis.  Lavastus toimub ida muusika festivali Orient raames.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles