Algavad uue noortefilmi «Polaarpoiss» võtted – otsitakse osatäitjaid!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algavad uue noortefilmi «Polaarpoiss» võtted – otsime osatäitjaid!
Algavad uue noortefilmi «Polaarpoiss» võtted – otsime osatäitjaid! Foto: promo

Uus Eesti noortefilm «Polaarpoiss» otsib säravaid, omapäraseid, julgeid ja hea stiilitunnetusega 16–35-aastaseid noori kõrvalosadesse ning massistseenidesse. Filmivõtted toimuvad mais ja juunis Tallinnas.

Varasem esinemis- ja näitlemiskogemus tuleb kasuks, kuid ei ole sugugi filmis osalemise eeltingimuseks. Küll aga ootavad filmitootjad noori võttele väga kindlates värvitoonides kostüümides, sest värvistilistika on “Polaarpoisis” ühel kesksel kohal. Näiteid kostüümide stilistika ja värvigamma kohta näeb juuresolevalt pildilt või “Polaarpoisi” Facebooki-lehel: https://www.facebook.com/Polaarpoiss.

Filmivõtetele eelregistreerimiseks tuleb täita ankeet aadressil www.bit.ly/polaarpoiss ning lisaks saata meiliaadressile polaarpoiss@luxfilm.ee endast pilt just selles riietuses, millega kandideerija võttele tuleks.

Võtted algasid Tallinnas juba teisipäeval, 5. mail ning kestavad 22. juunini. Ankeedis palume märkida ka, millised võttepäevad sobivad kandideerijale kõige paremini.

«Polaarpoisi» stsenarist ja režissöör on Anu Aun (lühifilmid “Vahetus”, 2010, ja “Indigo tuba”, 2007; dokumentaalfilmid “Looduslaps”, 2014, “Keelatud vili”, 2011, jt). See on andeka filmilavastaja esimene täispikk mängufilm. Lisaks on Anul tootmises dokfilm «Vetelkõndija» poetess Kristiina Ehinist ning filmikonkursi «EV100» raames arenduses lastefilm «Eia jõulud Tondikakul».

«Polaarpoiss» on lugu andekast noorest fotograafist Mattiasest, kelle unistuseks on peale keskooli lõpetamist minna Berliini fotograafiat õppima. Tema plaanid seab ohtu armumine hulljulgesse bipolaarsesse kaunitari Hannasse, kes tõmbab Mattiase kaasa sündmustekeerisesse, mis viib poisi seadusega pahuksisse. Päästes Hannat tema enese küüsist, paneb Mattias toime kuriteo, mis ähvardab ta aastateks trellide taha viia. Karistusest pääsemiseks on ainult üks viis – lasta end süüdimatuks tunnistada. Selleks tuleb Mattiasel teeselda ainsat vaimuhaigust, mida ta tunneb – bipolaarsust.

Filmi peaosades on Roland Laos (“Eestlanna Pariisis”), Jaanika Arum (“Free Range”, “Puhastus”) ja Katariina Unt (“Somnambuul”, “Sügisball”). Kaastegevad on Jörgen Liik, Kaspar Velberg, Mirtel Pohla, Indrek Sammul, Henrik Kalmet, Jaan Rekkor, Ene Järvis, Ain Lutsepp, Andrus Vaarik, Rein Oja jt.

Filmi operaator on Heiko Sikka, peakunstnik Jaagup Roomet, kunstnik Tiiu-Ann Pello, kostüümikunstnik Kristina Lõuk ja monteerija Margo Siimon. Filmi fotograaf on Renee Altrov, produtsendid Priit Pääsuke ja Kaspar Kaljas, tootja Luxfilm.

Filmi on arendatud Torino Film Lab stsenaariumikoolitusel Script&Pitch ning NIPKOWi residentuuriprogrammi raames. Filmi tootmist toetavad Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja MEDIA.

Film esilinastub 2016. aasta kevadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles