Arheoloogid leidsid kallistavate relvavendade jäänused

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arheoloogid leidsid kallistavate relvavendade jäänused
Arheoloogid leidsid kallistavate relvavendade jäänused Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannia arheoloogid leidsid umbes 1000 aastat tagasi surnud kahe mehe jäänused, kes olid teineteise embuses.

Arheoloogide arvates võis tegemist olla saksi sõdalastega, kes olid relvavennad ja nad maeti nagu relvavennad, kirjutab Daily Mail.

Arheoloogid leidsid kummalise paari jäänused Kentis Ramsgate`is tehtud väljakaevamistel.

«Matused viitavad sellele, et need mehed surid millalgi ajavahemikul 410 – 1066 p.kr. Kuna paar oli teineteise embuses, siis pidasime neid alguses meheks ja naiseks,» selgitas Canterbury arheoloogiateenistuse projektijuht Adrian Gollop.

Ta lisas, et varem ei ole sellises asendis kahte meeste skeletti leitud.

«See on üsna haruldane leid. Paremal olnud skelett kuulus kindlasti mehele, vasakul olnud skeletil on aga mõningaid naiselikke jooni, kuid lähemal uurimisel paljastus, et ka see on mees,» lisas arheoloog.

Gollopi sõnul võidi kaks meest matta kui relvavennad, kuid kuna skelettide juures ei leitud mitte ühtegi eset, siis ei pruugi see paika pidada.

«Tegelikult on selline kallistavas asendis matmise leid väga haruldane. Me ei tea täpselt, miks need mehed nii maeti. Loodame, et laboratooriumiuuringud aitavad seda mõistatust lahendada,» lisas arheoloog.

Lisaks kahele saksi sõdurile leiti Kentis toimunud väljakaevamistel ka varajasest pronksiajast, 2700 – 1500 e.kr. pärit esemeid ning Rooma ajastust, sünnitusel surnud noore naise jäänused.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles