Elu24 eksklusiivintervjuu! Delilah: mulle meeldvad üllatused, sest siis ei pettu sa kunagi

Märt Niidassoo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Delilah
Delilah Foto: promo

14. mail esineb Tallinnas tuntud Briti lauljatar Delilah, kelle hääl kõlas lisaks mitmetele lauludele ka populaarse Briti drum and bass duo Chase & Status hittloos «Time». Eestisse tuleb lauljatar esmakordselt oma Balti tuuri «From the Roots Up» raames. Elu24 sai võimaluse lauljatarile eksklusiivselt mõned küsimused esitada.

Teie nimi on tegelikult Paloma. Mille tõttu valisite oma esinejanimeks hoopis Delilah?

Minu artistinimi pärineb minu vanavanaemalt. Minuga tegutses samal ajal artist Paloma Faith, kes on tänaseks palju kuulsust kogunud. Kuna meie teed ristusid sellel ajal üsna tihedalt, siis otsustasingi endale valida artistinimeks Delilah. Isiklikult pean nimevalikut heaks otsuseks, kuna see aitab mul eristada artisti tegelikust inimesest.

Teie kuulsusele on kaasa aidanud erinevate elektroonilise muusika produtsentide tehtud remixid. Milline on remixide roll tänapäeva muusikatööstuses?

Remixid omavad hetkel väga suurt tähtsust ning mina olen nende suhtes alati väga positiivselt meelestatud olnud. Arvatavasti on selle taga õhkkond milles üles kasvasin.

Ma hakkasin tuuritama Chase & Status'ega, millega kaasnesid minu esimesed päris üles astumised. Samuti omasid minu vanemad iseseseisvat plaadifirmat ning ma kasvasin üles drum and bass-muusika keskel. Lisaks veetsin ma tihti aega klubi DJ'dega.

Kui minu enda kava on rohkem soulilik ning aeglasem, siis soovisin luua tasakaalu ning austada oma juuri. Kõige lihtsam viis seda teha oligi remixide kaudu. Lisaks annab see võimaluse uutel produtsentidel ennast tutvustada.

Tänapäeval on produtsente lihtne leida, kuna neid on nii palju. Sa ei pea oskama ühtegi instrumenti mängida. Ainus mida sa vajad on Soundcloudi lehekülg ja arvuti. See on aidanud mul endal jõuda rohkemate inimesteni.

Foto: Delilah / Facebook

Te olete aastate jooksul esinenud erisuuruses kontsertpaikades. Kas te eelistate rohkem üles astuda suure rahvamassi ees või eelistate pigem intiimsemat kontserti?

Ma olen tõesti väga erinevatele rahvahulkadele esinenud. Olen soojendanud Prince'i, käinud erinevate DJ'dega tuuridel ning mu enda kontserdidki Londonis kasvasid 300 inimeselt 3000-ni. Ma arvan, et pigem eelistaksin intiimsemat õhkkonda, aga 1000 - 2000 kuulajaga kontsert on minu jaoks kõige nauditavam. Loomulikult on väga eriline tunne ka staadionitäiele esineda.

Kas teil on kontsertidest meelde jäänud ka mõni meeldejäävam seik?

Mul on ette tulnud mõni hirmuäratav momenti, kus fännid on liialt erutunud. On ette tulnud juhtumeid, kus kontserdikülastaja on lava ees seistes minu jalgu katsuma hakanud.

On olnud ka fänne, kes seisavad kontserdil suure plakatiga 2. reas ja hoiavad seda terve kontserdi aja täpselt minu ees, see on häirinud keskendumist.

Ühe Chase & Status'e kontserdi ajal märkasin 17-18 aastaseid fänne, kes olid arvatavasti midagi tarbinud. Nad ei suutnud oma keha ega nägu kontrollida ja lihtsalt nutsid ning karjusid minu suunas eufooriliselt jäädes kohati isegi magama. Kogu nende käitumine oli väga teatraalne ja juhtis minu tähelepanu esinemiselt eemale.

Foto: IC Concerts

Kas te olete kursis ka Eesti muusikaga?

Ma olen üpris halb, kui jutt käib erinevate riikide muusikaga tutvumisest. Mulle meeldivad üllatused, sest siis ei pettu sa kunagi. Esimesel korral, kui esinen mõnes riigis, ma väga palju kohalikku muusika- ja kultuuritausta ei uuri, järgnevatel kordadel tegelen sellega juba rohkem.

Kes oleks see artist, kellega teie sooviksite koos esineda või isegi midagi salvestada?

See on väga raske küsimus, kuna maailmas on nii palju andekaid muusikuid. Kui üks nimi välja tuua, siis oleks selleks arvatavasti Pharrell Williams.

Delilah astub 14. mail üles Tallinnas klubis Factory.

Piletid on saadaval Piletilevis.

Rohkem infot ürituse kohta võite leida Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles