Pildid: Berliinis avati lekitajate Snowdeni, Assange´i ja Manningi kujud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaa pealinnas Berliinis Alexanderplatzil avati salainfo lekitajate Edward Snowdeni, Julian Assange`i ja Bradley Manningi kujud.

Kolme meest on kujutatud toolidel püsti seisvatena ning nende kõrval on veel üks tühi tool, edastab The Local.

Kujude looja, Itaalia kunstnik Davide Dormino ärgitas inimesi tulema ja asuma neljandale toolile, jagamaks oma sõnumit maailmaga.

Kujudeinstallatsioon kannab nime «Anything to Say?»

Juba on olnud neid inimesi, kes on tühjale toolile astunud ja oma sõnumi edastanud. Dormino sõnul on sel toolil ka lapsed sõna võtnud.

«Inimestel on palju sõnumeid, alates tõsistest poliitilistest kuni vaikselt olemiseni. On neid, kes tahaks Julianit, Edwardit ja Bradleyt aidata kuni nendeni, kes ei tea neist midagi. See vaba tool on kõigi jaoks, kes tahavad midagi öelda,» lausus kunstnik.

Saksamaal peetakse neid kolme USA luureinfo lekitajat kangelasteks, kuna nad paljastasid NSA ulatusliku jälgimisprogrammi.

Need kolm kuju ei jää alatiselt Berliini platsile, vaid lähevad hiljem maailmatuurile.

Edward Snowden oli USA Riikliku Julgeolekuagentuuri (NSA) lepinguline analüütik, Julian Assange paljastava mittetulundusorganisatsiooni Wikileaks asutaja ning Bradley Manning on endine USA sõjaväelane, kes paljastas Wikileaksile USA armee saladokumente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles