Cambridge`i hertsoginna täitis printsess Diana unistuse – tõi ilmale printsessi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cambridge`i hertsoginna väikese tütrega
Cambridge`i hertsoginna väikese tütrega Foto: SCANPIX

Briti Cambridge`i hertsoginna Catherine sünnitas 2. mail oma teise lapse, kes on tütar.

Catherine täitis 1997. aastal surnud printsess Diana unistuse saada pisiprintsess, edastab The Telegraph.

Cambridge´i hertsoginnal oli koos lapse ja mehega poseerides näha sõrmes sinise kiviga sõrmust, mis kunagi kuulus printsess Dianale. Tegemist on sõrmusega, mille prints William andis oma naisele kui nad kihlusid.

Teada on, et kui printsess Diana ootas teist last, lasi ta teha looteveeuuringu, mis näitab, kas lootel võib olla arenguprobleeme. Diana sai samas teada, et ta ootab teist poega, mitte tütart.

Printsess Diana varjas lapse sugu oma mehe, prints Charlesi eest.

Väidetavalt oli prints Charles pettunud kui 1984. aasta septembris sündis teine poeg, prints Harry. Ka olevat teda häirinud see, et laps oli punapea.

Punased juuksed on printsess Diana Spencerite suguvõsas levinud ning punapea on ka Diana õde Sarah.

Diana oleks samuti tahtnud tütart ning see, et mees teises lapses pettus, oli tema jaoks hoop.

Printsess Diana unistuseks oli saada veel kolmas laps, kes oleks tütar.

Prints Charlesil oli kaks põhjust, miks ta tahtis tütart. Esmalt oleks ta sellega saanud avaldada austust oma vanaemale, kellega ta oli väga lähedane ning ta oleks saanud tütrele andnud tema järgi nime Elizabeth.

Teiseks oleks kahe-aastasel prints Williamil olnud õde ning Briti kuningliku pere mainele oleks see mõjunud «pehmendavana».

Samas peetakse Cambridge´i hertsoginnat Catherine´i tütreks, keda printsess Diana oleks endale tahtnud.

Briti kuningakoja ekspertide sõnul on printsess Diana ja hertsoginna Catherine mitmel viisil sarnased.

Oletatakse, et Diana oleks Catherine´i kohe omaks võtnud ning temast oleks saanud nüüdsele pisiprintsessile hoolitsev vanaema.

Teada on, et printsess Diana tahtis last saada ühe oma kallima, südamekirurgi, Pakistani päritolu Hasnat Khaniga, kuna see oleks tema silmis ühendanud kaks maailma  - moslemite ja kristlaste oma. Dianal oli talle isegi nimi valmis mõeldud – Allegra.

Printsess Diana tahtis tütart veel põhjusel, et ta ise kasvas üles koos kahe õega.

«Diana tahtis tütart, kellega oma elukogemusi jagada ning kellega ka koos šoppingutel käia. Ta armastas oma poegi, kuid ema ja tütre side on erinev ema ja poja omast. Just suhet tütrega jäi Diana taga igatsema,» sõnas üks printsess Diana sõpradest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles