Sümfoonilise metalli lipulaev Apocalyptica annab südasuvel Eestis erakordse kontserdi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sümfoonilise metalli lipulaev Apocalyptica
Sümfoonilise metalli lipulaev Apocalyptica Foto: promo

11. juulil esineb Tallinnas Pirita Kloostri varemetes täispika kontserdiga Soome üks edukamaid cello metal bände Apocalyptica. Metallica tribüütbändina alustanud, tänaseks Metallicaga ühist lava jagav Apocalyptica on oma globaalse karjääri jooksul andnud üle 1000 live-kontserdi ja esinenud rohkem kui 50 riigis. Tallinnas toimuv kontsert «Shadowmaker» on erakordne nii oma atmosfääri kui ka esitlusele tuleva uue, roki, -klassika ja metal'i piire katsetava muusika poolest.

Apocalyptica asutasid 1993. aastal Sibeliuse akadeemias õppinud neli tšellotudengit. Bänd alustas tegevust Metallica lugude kaverdamisega, debüütplaadil «Plays Metallica by Four Cellos» mängitigi eranditult Metallica loomingut neljal tšellol. Hiljem lisandusid Apocalyptica eeskujudeks Faith No More, Sepultura ja Pantera. Originaalsetest uusversioonidest areneti kiirelt tõsiseltvõetavaks tegijaks – Apocalytpica neljas stuudioalbum «Reflections» sisaldas esmakordselt täies mahus bändi originaallaule.

2011. aastal esines Apocalyptica erikülalisartistina Metallica 30. aasta juubelikontserdil.

Apocalypticalt on ilmunud karjääri jooksul üheksa täispikka albumit: «Plays Metallica by Four Cellos» (1996), «Inquisition Symphony» (1998), «Cult» (2000), «Reflections» (2003), «Apocalyptica» (2005), «Worlds Collide» (2007), «7th Symphony» (2010), «Shadowmaker» (2015). Värskeim, «Shadowmaker» ilmus üle kogu maailma tänavu aprilli teises pooles. «Arvan, et see on Apocalypticale täiesti erakordne salvestis, eriti et terve plaadi on sisse laulnud üks isik, mis teeb selle plaadi oluliselt tugevamaks,» kommenteeris uut plaati Apocalyptica liider Eicca Toppinen.

Apocalyptica varem Eestis toimunud kontsertides on alati olnud midagi «võluvalt dekadentlikku», nende kompositsioonid oleksid justkui tulvil 19. sajandile omast romantikat. Juulis toimuv kontsert toob Apocalyptica meie ette uue hingamisega, tuntud headuses. 

Piletid Apocalyptica «Shadowmaker» tuurikontserdile Pirita Kloostri varemetes on müügil 30. aprillist, esimesed 100 piletit hinnaga vaid 24 eurot. Apocalyptica kontserdi piletid on müügil Piletilevis üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles