Kongo staarräppar Baloji esineb esmakordselt Eestis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kongost pärit räppar Baloji
Kongost pärit räppar Baloji Foto: promo

Laupäeval, 30. mail toimuval Maailmapäeval astub peaesinejana lavale Kongost pärit räppartist Baloji. Tema modernset ja sageli ühiskonnakriitilist loomingut iseloomustavad traditsioonilised Aafrika rütmid segatuna reggae, funki, R&B-i ja souliga.

Euroopa arenguaasta puhul Eestis esinev võluri hüüdnime (Baloji tähendab Suahiili keeles võlurit) kandev artist on huvitava taustaga. Kongo Demokraatlikus Vabariigis sündinud prantsuse keeles räppiv hip-hop staar kasvas üles Belgias, kuid nii muusikus endas kui ka tema loomingus peegeldub nii Euroopa kui ka Aafrika identiteet.

Arengukoostöö Ümarlaua juhi Piret Hirve sõnul tõmbab Baloji oma muusikaga tähelepanu olulistele ühiskonnaprobleemidele. „Kongo juurtega Baloji räpib jõuliselt ühiskonda laiemalt puudutavatest teemadest – näiteks aafriklase kui immigrandi elustiilist ning Kongo ajaloost ja tänapäeva probleemidest riigis.“

Vaata kõiki Maailmapäeva esinejaid siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles